Søke jobb

Her er det flest jobber

Høy arbeidsledighet og færre utlyste jobber er et faktum. Dette er bransjene med de beste jobbmulighetene akkurat nå.

HELSEJOBBER: Ikke overraskende er det mange ledige stillinger innen helsesektoren akkurat nå. Her fra Sykehuset Østfold. Foto: NTB Scanpix
HELSEJOBBER: Ikke overraskende er det mange ledige stillinger innen helsesektoren akkurat nå. Her fra Sykehuset Østfold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generelt sier én av ti i undersøkelsen at de har vurdert å skifte bransje som en følge av coronakrisen. Dette er mest aktuelt for arbeidstakere i reiselivsbransjen og kulturbransjen, som har blitt svært hardt økonomisk rammet - her sier over halvparten at de har vurdert å skifte bransje,

Dette kommer fram i en undersøkelse gjort av Schibsted i samarbeid med Norstat mellom 1. og 12. juli.

Per i dag er rundt åtte prosent av arbeidsstyrken arbeidsledig, viser tall fra Nav.

Ønsker du å få seg ny jobb, er det liten tvil om at enkelte bransjer har langt flere ledige jobber enn andre.

Få ledige jobber under corona

Siste statistikk fra Nav over antall arbeidsledige er fra 31. juli i år, da var det totalt 232.700 registrerte helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak.

- Dette tilsvarte 8,2 prosent av arbeidsstyrken. Neste publisering er tall kommer fredag 28. august, forteller arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav til Dinside.

Samtidig som antallet arbeidsledige er rekordhøyt, har det - naturlig nok -vært utlyst langt færre ledige stillinger i det siste, sammenlignet med i 2019.

Ifølge Finn.no var antallet ledige stillinger på deres nettsider i perioden januar til juni i fjor 144.000, mens det tilsvarende tallet for 2020 var på 110.000.

HÅPEFULL: Helseminister Bent Høie har tro på at en coronavaksine kan være godkjent i EU, og dermed også Norge, rundt juletider. Video: NTB Scanpix Vis mer

Også Nav kan fortelle at mange stillinger forsvant fra stillingsmarkedet da coronapandemien nådde Norge for fullt.

- I februar ble det utlyst over 40.000 stillinger i portalen på Arbeidsplassen, og i de påfølgende månedene var antallet halvert. Totalt ble det utlyst ca. 100 000 stillinger i perioden 15.mars til 30.juli, forteller Hugvik i Nav.

Bransjene med flest jobber

Er du én av dem som har mistet jobbet eller er permittert, og er på utkikk etter noe nytt, er det enkelte bransjer hvor det definitivt er flere ledige jobber enn innen andre.

Per i dag finner du flest ledige stillinger innen følgende bransjer, ifølge Finn jobb:

 1. Bygg og anlegg
 2. Helse og omsorg
 3. Industri og produksjon
 4. IT
 5. Butikk og varehandel

I perioden 15. mars til 30. juli var det følgende bransjer som har hatt mange utlysninger, ifølge Nav:

 • Helse og sosial toppet listen med over 25.000 utlyste stillinger innen yrkene sykepleier, helsefagarbeider, vernepleier, pleieassistent personlig assistent, psykolog og sosionom.
 • Stillinger innen undervisning og barnehager hadde nærmere 13.000 utlysninger. Det inkluderer lærere til grunnskole og videregående skole, pedagoger, barnehageassistent, barnehagelærer, førskolelærere og pedagogisk leder.
 • Varehandelen lyste ut 7500 utlyste stillinger som butikkmedarbeidere, selgere (detalj) og lagermedarbeider.
 • Til sammen ble det lyst ut nær 5000 stillinger som tømrer, elektriker og snekker innenfor bransjen bygg og anlegg.
 • Yrker innen IT, som systemutvikler og rådgiver har det også vært behov for.

Samtidig viser Navs toppliste over antallet ledige stillinger fra 1. til og med 18. august at følgende yrker topper listene. Ikke overraskende er mange yrker innen helsesektoren på de øverste plasseringene av lista:

Antall utlyste stillinger

 • Sykepleier: 762
 • Butikkmedarbeider: 537
 • Helsefagarbeider: 503
 • Tømrer: 476
 • Selger (detalj): 393
 • Elektriker: 283
 • Vernepleier: 275
 • Barnehageassistent: 268
 • Lagermedarbeider: 253
 • Personlig assistent (syke og helsevern): 210
 • Pleieassistent: 210

Jobbanalytiker Christopher Ringvold i Finn.no Jobb forteller at det lave antallet utlyste stillinger i første halvdel av 2020 gikk hardest utover bransjene reiseliv, transport og i tillegg serviceyrkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer