Her er det like billig som på taxfree

Men hvordan er det mulig, når du ikke skal reise utenlands?

TAXFREE-PRISER? Ja, det er samme pris som på taxfree, selv om du kun skal reise innenfor Norges grenser. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TAXFREE-PRISER? Ja, det er samme pris som på taxfree, selv om du kun skal reise innenfor Norges grenser. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Oslo lufthavn får du kjøpt både mat og drikke, samt en del varer du kan handle med deg til reisen. Dinside har denne uken kunne vise at det ikke er identiske priser på øl i alle utsalg, slik det tidligere er blitt hevdet, selv om det er få unntak.

Men hva med prisene på kosmetikk på innlandsterminalen, hvor butikkene med navnet Travel Value hevder de har like lave priser som i taxfree-butikken i avgangshallen?

Les også hvorfor du bør handle taxfree om bord på flyet

Like billig som taxfree

KOSMETIKK: Skal du handle kosmetikk, er det identiske priser på innenlands- og utenlandsterminalen på Oslo Lufthavn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KOSMETIKK: Skal du handle kosmetikk, er det identiske priser på innenlands- og utenlandsterminalen på Oslo Lufthavn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Vi har sett nærmere på prisene på ti tilfeldig valgte produkter som selges både på Travel Value og i taxfree-butikken. Samtlige ti produkter har identiske priser, og Håkon Fjeld-Hansen i Travel Value bekrefter at prisene generelt er identiske, også i den nyåpnede Travel Value-butikken.

Altså får man tilsvarende taxfree-priser på kosmetikk, uten å reise til utlandet.

Men hvordan er dette mulig? Betyr ikke dette at taxfreebutikken har for høye priser, hvis man har marginer til å selge kosmetikk med avgifter til samme pris?

- Prisene er satt til det nivået etter et felles ønske fra både Oslo Lufthavn og Travel Retail Norway om å tilby disse produktene til de som reiser innland også. Driftsmarginen og bidraget til Travel Retail Norway og Oslo Lufthavn er betydelig lavere - noe som er regulert i hovedavtalen mellom partene, forteller Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i selskapet.

- Altså er det prisene på taxfree-butikken som er de riktige?

- Man kan si at denne butikken tjener vi ikke mye på, men er et hyggelig tilbud og mulighet for reisende på OSL, sier Fjeld-Hansen til Dinside i en e-post.

Billigere enn på parfymeri?

Hva så med prisene på de samme varene om du ikke befinner deg på Oslo lufthavn? For å se nærmere på prisnivået på flyplassen, har vi sammenliknet prisene på de samme varene hos parfymerikjeden Kicks.

Vi fant samme produkt i åtte tilfeller, hvor samtlige åtte var billigst på Oslo lufthavn.

I tabellen under kan du se priseksempler på de åtte produktene:

Kosmetikkpriser
ProduktTravel Value og Tax FreeKicks.no
Biotherm Lait Corporel 400 ml139 kr199 kr
Biotherm Biomains hand&nail treatment 100 ml199 kr220 kr
Clinique CC Cream 40 ml239 kr275 kr
CK One 100 ml389 kr495 kr
L´oreal Revitalift Night Laser 50 ml169 kr249 kr
Boss Jour 50 ml549 kr650 kr
Clinique for men antiperspirant deo stick159 kr160 kr
Sensai Silk Soothing Cream 40 ml699 kr730 kr
Priser er innhentet i perioden 11. - 13. februar, på Oslo lufthavn, dutyfree.no og kicks.no


Les også: Sjekk om du kan de nye kvotereglene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer