Her er det norske Black Friday-salget

Men ikke alt er gode tilbud.

Noen nettbutikker gir kundene gode Black Friday-rabatter, mens andre kun slår av småpenger på den opprinnelige prisen.
Noen nettbutikker gir kundene gode Black Friday-rabatter, mens andre kun slår av småpenger på den opprinnelige prisen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 23. november er det Black Friday i USA, som blant annet gir gunstige priser i en del amerikanske nettbutikker.

– Vi kommer til å ha stor aktivitet i forbindelse med Black Friday. Dagen er kickstart for julehandelen, og flere og flere nordmenn har fått øynene opp for hva dette er. Det blir spennende å se om dette er enda et amerikansk fenomen som har kommet for å bli, sier Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett Group til dinside.no.

Flere norske butikker og kjeder har kastet seg på den amerikanske tradisjonen, og lokker med lave priser i dag. Men hvor gunstige er egentlig de norske tilbudene? Det har DinSide sett nærmere på.

Gode og dårlige rabatter

En kikk på dagens Black Friday-tilbud viser at mens enkelte nettbutikker faktisk setter ned prisene betydelig, er det andre som kun gir symbolske rabatter. Dessuten er det i enkelte nettbutikker vanskelig å se om varene faktisk er satt ned i pris. Dette gjelder blant annet hos Platekompaniet, som varsler Black Friday-salg, men ikke oppgir førpris på flere av varene.

Forbrukerombudet har tidligere uttalt til DinSide at det er et krav i markedsføringen av et tilbud, at man oppgir førpris på varene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer