Julegaver 2016

Her er det vi ønsker oss til jul

Mens de fleste ønsker seg reiser og opplevelser til jul, er det også mange som ikke ønsker seg noe som helst. 

REISE I JULEGAVE? Skal vi tro undersøkelsen fra Elektronikkbransjen, er reiser og opplevelser det vi nordmenn ønsker oss aller mest til jul. Samtidig er nytt nettbrett det som topper julegaveønskene innen elektronikk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
REISE I JULEGAVE? Skal vi tro undersøkelsen fra Elektronikkbransjen, er reiser og opplevelser det vi nordmenn ønsker oss aller mest til jul. Samtidig er nytt nettbrett det som topper julegaveønskene innen elektronikk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med Respons Analyse har Elektronikkbransjen undersøkt hva nordmenn ønsker seg til jul.

Tallene viser at nordmenn i hovedsak ønsker seg reiser og opplevelser i julegave.

Reiser og opplevelser på topp

Øverst på ønskelista kommer reiser og opplevelser, som hele 43 prosent av de spurte ønsker seg. Deretter følger penger og gavekort, forbrukerelektronikk, klær og sko og musikk, film og bøker.

Samtidig svarer hele 20 prosent at de ikke har noen spesielle julegaveønsker. I fjor gjaldt dette 26 prosent av de spurte.

Undersøkelsen viser også at vi regner med å bruke rundt 5.150 kroner på julegavene i år, mens nordmenn i fjor trodde summen ville havne på 5.100 kroner.

Disse dingsene ønsker vi oss

Det er flest kvinner som ønsker seg reiser og opplevelser, mens det er flere menn som gjerne vil ha forbrukerelektronikk til jul.

– Vi ser at smartklokker og -armbånd blir stadig mer populære, og mobilen er fortsatt populær, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Likevel er det nettbrett som ligger på topp blant de som ønsker seg forbrukerelektronikk, til tross for at Elektronikkbransjens statistikk viser et vedvarende fall i salget av nettopp disse produktene. Også Dinside har skrevet om hvorfor vi mener nettbrettsalget faller kraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer