Her er drømmedama

Nå vil menn ha modne, seige, harde kvinner ...

Nå kan vi forvente oss et kvinneideal som er høyere, slankere og eldre, med et hardere og mer markant uttrykk ... Bildet viser Playboy-utgave fra nedgangstider.  Foto: Playboy
Nå kan vi forvente oss et kvinneideal som er høyere, slankere og eldre, med et hardere og mer markant uttrykk ... Bildet viser Playboy-utgave fra nedgangstider. Foto: Playboy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinneidealet skifter i økonomiske krisetider. Nå kan vi se fram mot høyere, slankere og eldre kvinneidealer. Det viser amerikansk forskning, ifølge den danske avisen Jyllandsposten.

Kvinneidealet endrer seg med samfunnets økonomiske utvikling. Det har to forskere fra det amerikanske universitetet Mercyhurst funnet, etter å ha undersøkt pin-up-modellers utseende og kurver over en 40-års periode.

I økonomiske nedgangstider, som vi er inne i nå, kan vi ifølge studien forvente at kvinneidealet blir høyere, slankere og eldre, med et hardere og mer markant uttrykk. I oppgangstider er kvinneidealet yngre, kortere og har rundere og bløtere former.

Pornokropp som ideal

40 år med Playmates

Det er forskerne Terry F. Pettijohn og Brian J. Jungeberg som har forsket på kvinneidealet. De har registrert ansikts- og kroppstrekkene til Playboy Playmates of the Year fra 1960 til 2000. Disse dataene ble så sammenholdt med informasjon om amerikanske sosiale og økonomiske faktorer, for å se etter mulige sammenhenger.

Og forskerne fikk bekreftet hypotesen; under vanskelige sosiale og økonomiske tider, ble eldre, tyngre og høyere Playboy-modeller valgt, med større midje, mindre øyne, større midje-hofte-ratio, mindre bryst-til-midje-ratio og mindre kroppsmasseindeks (bmi). Ifølge rapporten publisert på Sage Journals, kan resultatet indikere at miljøsikkerhet kan påvirke oppfatninger og preferanser for kvinner med visse kropps- og ansiktstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer