De mest klimatilpassede kommunene

Her er du best sikret mot ekstremvær

Én vestlandsby får nesten full pott, men storbyene får kritikk.

KLASSIKER: Det er ikke uvanlig med regnvær i Stavanger. BIldet viser en klassisk høststorm i oljebyen. Foto: Alf Ove Hansen/NTB Scanpix.
KLASSIKER: Det er ikke uvanlig med regnvær i Stavanger. BIldet viser en klassisk høststorm i oljebyen. Foto: Alf Ove Hansen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapet If og Cicero Senter for Klimaforskning har kartlagt flere norske kommuner for å finne ut hvilke som er best rustet til å takle ekstremvær.

Stavanger kommune kom best ut med hele 31 av 33 mulige poeng, mens Fjell og Voss kommune i Hordaland og Gausdal i Oppland kommer dårligst ut blant de 15 beste kommunene med sine 17,5 poeng.

- Det er en helt klar tendens i undersøkelsen at de kommunene som har vært utsatt for ekstremvær, er langt mer opptatt av dette arbeidet enn kommuner som så langt har vært skånet. Dette betyr at mange kommuner først tar grep når de blir rammet og ikke jobber forebyggende, sier Marit Klemetsen hos Cicero i en pressemelding.

Informasjonsdirektør Jon Berge i If sier til Dinside.no at de ikke ønsker å offentliggjøre hvilke kommuner som kom aller dårligst ut i undersøkelsen, da målet dere er å inspirere flere kommuner til å gjøre forberedende tiltak mot ekstremvær.

Nederst i saken finner du oversikt over de 15 kommunene som er rangert, samt hvor klimatilpassede de er. Fullstendig rapport fra undersøkelsen finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer