Her er forskriften

Her er de nye reglene strømselgerne nå må følge i sin markedsføring.

Publisert

1.Innledning

Forbrukerombudet skal, ut fra hensynet til forbrukerne, føre tilsyn med at de næringsdrivendes markedsføring og avtalevilkår er i samsvar med markedsføringsloven.

Forbrukerombudet redegjør i det følgende for de generelle krav som med hjemmel i markedsføringsloven er blitt stilt og vil bli stilt når det gjelderkraftselskapenes markedsføring. Orienteringen inneholder også enredegjørelse for de krav som stilles til kraftmegleres markedsføring.

Markedsføringsloven (mfl.) §§ 1 – 3 inneholder generelle regler omurimelig, villedende og utilstrekkelig veiledende reklame.

Mfl. § 1 første ledd setter forbud mot i næringsvirksomhet å foretahandling som er urimelig i forhold til forbrukerne eller som for øvrig stridermot god markedsføringsskikk.

Mfl. § 2 setter forbud mot anvendelsen av uriktig eller av annen grunnvilledende framstilling, og § 3 forbyr de næringsdrivende å anvendeframstilling som ikke gir forsvarlig eller tilstrekkelig veiledning eller trekkerinn uvedkommende forhold, og derfor må anses urimelig.

Mfl. §§ 4 og 5 inneholder spesielle regler om anvendelsen avutenforliggende lokkemidler i markedsføringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer