Her er gullrekka

Disse lottotallene blir trukket ut flest ganger.

Tallene 2, 6, 12, 15, 18, 25 og 32 forekommer oftest i Lotto. Men det betyr ikke at du bør satse på nettopp disse tallene. Foto: Kim Jansson
Tallene 2, 6, 12, 15, 18, 25 og 32 forekommer oftest i Lotto. Men det betyr ikke at du bør satse på nettopp disse tallene. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver lørdag siden 1986 har nordmenn benket seg foran tv-skjermene for å få med seg Lottotrekningen. Og hver lørdag får nesten samtlige lottospillere en skuffelse når de innser at de ikke er i nærheten av milliongevinsten.

Det er nemlig bare 0,0000186 prosent sjanse for at nettopp du stikker av med lottomillionene. Da gjelder det å velge riktige tall!

LES OGSÅ: - Det er farlig å vinne i Lotto

Noen tall mer populære

I bunn og grunn skal det være like stor sjanse for at hvilket som helst tall blir trukket ut. Likevel er det noen tall som dukker hyppigere opp enn andre. Av dem troner 18 på toppen. Tallet 18 har i løpet av Lottos historie blitt trukket ut 368 ganger (inkluderer både hovedtall og tilleggstall).

Vil det si at du bør velge tallet 18 neste gang du spiller?

- Nei, det er bare tull!, sier matematiker Magne Aarset.

Han er førsteamanuensis på Institutt for samfunnsøkonomi på BI og leder av Norsk statistisk forening. Grunnen til at 18 blir trukket ut så mange ganger forklarer han slik:

- Det vil alltid være en opphopning underveis av et eller annet tall, men i det lange løp er det like sannsynlig at hvilket som helst tall blir trukket. Ring meg om tre år og da vil kanskje 14 eller 7 være det mest trekte tallet, sier Aarseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.