Åpningstider Vinmonopolet jul 2020

Her er julens åpningstider på polet

Se oversikten over polets åpningstider, samt ølsalg i butikkene.

STENGT JULAFTEN: Det kan være kjedelig å møte stengte dører - oversikten over polets åpningstider denne julen finner du under. Foto: NTB Scanpix
STENGT JULAFTEN: Det kan være kjedelig å møte stengte dører - oversikten over polets åpningstider denne julen finner du under. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ønsket FHI at Vinmonopolets åpningstider skulle utvides for å spre trykket, men den oppfordringen ble ikke tatt til følge, og åpningstidene er således ikke endret kontra tidligere.

Det betyr med andre ord at åpningstidene vil være tilsvarende tidligere år. Da Dinside pratet med kommunikasjonssjef for Vinmonopolet, Jens Nordahl, i november, var oppfordringen å gjøre unna julehandelen før 15. desember.

Vinmonopolet forventer generelt stort trykk i sine utsalg de siste dagene før jul, og spesielt nå som det er kort tid igjen til julaften.

Har du hjemmekontor og en fleksibel arbeidssituasjon kan det med andre ord være en god idé å forskyve arbeidsdagen og gjøre unna handlingene utenfor de mest populære tidsrommene.

Når er polet åpent i julen?

Under får du en oversikt over Vinmonopolets generelle åpningstider denne jula. Merk at det kan være lokale begrensninger, så for å være sikker kan det være lurt å sjekke sitt lokale monopol.

Tirsdag 22. desember: 10-18 (vanlig åpningstid)
Onsdag 23. desember: 10-18 (vanlig åpningstid)
Torsdag 24. desember (julaften): Stengt
Fredag 25. desember (1. juledag): Stengt
Lørdag 26. desember (2. juledag): Stengt
Søndag 27. desember: Stengt
Mandag 28. desember: 10-18
Tirsdag 29. desember: 10-18
Onsdag 30. desember: 10-18
Torsdag 31. desember (nyttårsaften): 10-15 (som på lørdager)
Fredag 1. januar (1. nyttårsdag): Stengt
Lørdag 2. januar: 10-15
Søndag 3. januar: Stengt

Vi har uthevet julaften og nyttårsaften over - polet er altså stengt på julaften, men åpent på nyttårsaften.

Ølsalget i butikk, julen 2020

Ølsalget følger til vanlig polets åpningstider - stenger polet tidligere, stenger også ølsalget tidligere, og som regel er både polet og ølsalget stengt på de samme dagene, men julaften er her blant unntakene.

I hvert fall i de fleste kommuner - her praktiseres det nemlig noe ulikt, både med tanke på åpningstider og hvorvidt man får kjøpt øl i det hele tatt.

Her er «kalenderen»:

Tirsdag 22. desember: 10-20
Onsdag 23. desember: 10-20
*Torsdag 24. desember (julaften): 10-18/10-15/stengt
Fredag 25. desember (1. juledag): Stengt
Lørdag 26. desember (2. juledag): Stengt
Søndag 27. desember. Stengt
Mandag 28. desember: 10-20
Tirsdag 29. desember: 10-20
Onsdag 30. desember: 10-20
Torsdag 31. desember (nyttårsaften): 10-18
Fredag 1. januar (1. nyttårsdag): Stengt
Lørdag 2. januar: 10-18
Søndag 3. januar: Stengt

Som du ser er det variabelt hvorvidt man får kjøpt øl i butikk på julaften fra kommune til kommune. Noen kommuner, som Oslo, tillater ølsalg fra 10-18, mens Trondheim er litt strengere med 10-15. Bergen kommune har i flere år ikke tillatt ølsalg på julaften, så her må man med andre ord sjekke de lokale reglene der man bor.

Ja, eller handle før, da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer