Kjønn og økonomi

Her er kvinner bedre med økonomi enn menn

Det er en drøy påstand at kvinner er dårligere økonomisk enn menn bare fordi de investerer mindre i aksjer, mener ekspert i Finansportalen.

GODE ØKONOMER: Kvinner har generelt alltid vist seg å være svært gode til å forvalte et tungt ansvar for økonomien, ofte innenfor trange rammer, samtidig som enkelte har håndtert svært høy risiko i tillegg, er intrykket Elisabeth Realfsen i Finansportalen har. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
GODE ØKONOMER: Kvinner har generelt alltid vist seg å være svært gode til å forvalte et tungt ansvar for økonomien, ofte innenfor trange rammer, samtidig som enkelte har håndtert svært høy risiko i tillegg, er intrykket Elisabeth Realfsen i Finansportalen har. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Før påske kunne vi igjen se og høre argumenter som underbygger påstanden om at mannen er familiens «finansminister», mens kvinnen er «forbruksministeren». Professor Ellen Katrine Nyhus ved Universitetet i Agder fortalte NRK om forskningsresulater som viser at kvinner scorer dårligere enn menn på spørsmål blant annet om rente, aksjer og aksjefond.

Dinside har tidligere skrevet om de typiske økonomiske kvinnefellene, samt oppfordret kvinner til å ta mer risiko med sparingen sin.

Men, er det slik at kvinner alltid er dårligere enn menn i økonomi, eller finnes det deler av forvaltning av privatøkonomi hvor kvinner ofte viser seg å være bedre enn «det annet kjønn»?

- Drøy påstand

Elisabeth Realfsen i Finansportalen er ganske lei av oppslagene om at kvinner er dårligere økonomer enn menn.

- Samtlige oppslag jeg har sett underbygger denne ganske drøye påstanden utelukkende med at kvinner investerer i aksjer og aksjefond i mindre grad enn menn. Det siste er sikkert riktig, men sier lite om forskjeller mellom kjønnene når det gjelder evnen til god økonomistyring, sier Realfsen til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer