Her er landets 20 billigste banker!

De fleste norske banker har satt opp renten med 0,5 prosentpoeng etter at Norges Bank hevet renten 14. juni. DinSide har funnet de 20 billigste bankene per 12. juli.

Publisert

Den økonomiske utviklingen har ført til at bankene nå har satt opp sine utlånsrenter, og for deg med et stort boliglån blir resultatet fort ekstrautgifter på mange tusen kroner i året.

Det er likevel mulig å få boliglån til litt over 7 prosent innenfor 60 prosent av verditakst, og i underkant av 8 prosent for lån innenfor 80 prosent av verditakst.

Med utgangspunkt i et lån på 1.000.000 kroner med sikkerhet i fast eiendom innenfor 60 og 80 prosent av takst, informasjon fra 130 banker og oppdaterte tall fra rentebarometeret til Norsk Familieøkonomi, har vi rangert de 20 rimeligste bankene på boliglån.

Merk: Vi har bare tatt med de bankene som er åpen for alle, og ikke småbanker som krever at kundene har tilknytning til bankens lokalmiljø. På toppen av tabellen ligger Sunndal som gir deg boliglån til 7,07 prosent effektiv rente innenfor 60 prosent, og 7,57 prosent innenfor 80 prosent.

Det er ikke mye som skiller bankene i toppskiktet fra hverandre, Rindal Sparebank kaprer andreplassen, og har også 7,07% innenfor 60 %, mens de har 7,62 % innenfor 80%.

Rett bak kommer Skandiabanken med 7,20%, og Bank Direkte Sandnes & Surnadal Sparebank, som begge tilby 7,3 % innen 60 %.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer