Her er lotterisvindlerne

Ikke spill bort pengene dine hos lotterisvindlerne.

Publisert
Sist oppdatert

Liker du å spille og gamble, og ikke minst vinne? Da er det i det minste greit å gjøre det et sted der du ikke blir svindlet.

Kortsvindel for 100 millioner

Svindelgalleri

Forbrukerombudet har nå, til nytte for spilleglade nordmenn, opprettet et såkalt svindelgalleri. Her kan man få oversikt over hvilke lotteriselskaper rundt omkring i verden som driver med svindel.

For de utenlandske svindlerne står nemlig i kø for å lure deg med store premier i falske lotterier. Daglig mottar Forbrukerombudet spørsmål fra folk som har mottatt mailer og brev, der det står at de har vunnet store premier i utenlandske lotterier.

Noe som altså bare er det rene svindel og lureri.

Slik takler du lottomillionene

Omfattende problem

Ifølge Forbrukerombudet skal denne typen svindel ha økt i omfang. Svindlerne forsøker ofte å lure til seg opplysninger om bankkontonumre, kredittkortnumre, førerkortnumre og passnumre - i tillegg til andre personopplysninger.

Hensikten er å drive identitetstyveri, og forsøke å foreta uautoriserte trekk fra kredittkort og bankkonti.

Det hender også at svindlerne, etter at kontakten er opprettet, ber den "heldige vinneren" å innbetale en "administrasjonskostnad" eller liknende til selskapet. De lover da at vinneren vil få premien utbetalt når gebyret er betalt. Noe som selvsagt aldri kommer til å skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer