Her er MasterCard QkR

Slik skal du (kanskje, muligens) betale i framtida.

MESTERLIG? MasterCard har sett inn i krystallkulen, og kommet fram til noen særs originale betalingsløsninger. Foto: Colourbox/montasje
MESTERLIG? MasterCard har sett inn i krystallkulen, og kommet fram til noen særs originale betalingsløsninger. Foto: Colourbox/montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan få oss til å skrive under på mye hvis du bare innleder med "i framtida kommer vi til å", for hvem har vel oversikt over hvordan den ser ut?

Du skal derimot være svært overbevisende hvis du klarer få oss til å mene at det å betale med bankkort er noe av det mest tungvinte som finnes, eller at det å bestille en pizza legger beslag på betydelige mentale ressurser.

Slik blir QkR

Betalingsløsningsselskapet MasterCard presenterte i USA i går likevel noen scenarier for hvordan de ser for seg framtidas nettbetaling, der den mest oppsiktsvekkende vrien har fått et navn som på norsk lett kan føre til fnising.

"QkR" benytter seg av Microsofts Xbox Kinect-teknologi, som i utgangspunktet er tilpasset spillkonsollen Xbox 360. Den er laget ene og alene for å fange opp bevegelser Xbox-spillere gjør foran Kinect-enheten, som så brukes til å for eksempel kontrollere biler eller figurerer i et dansespill.

Men den kan selvfølgelig brukes til andre ting, som for eksempel å bestille og betale en pizza. Det er her MasterCard har sett noe lurt.

Håndholdt bestilling

I og med at Kinect kan programmeres til å kjenne igjen bevegelser, kan en koble bestemte bevegelser med bestemte handlinger. MasterCards tanke er at hvis du plutselig får lyst på en pizza, kan du simpelthen ta hånda mot munnen. Kinect oppfatter dette som en "spisebevegelse", og du vil straks få opp en meny på skjermen hvor du kan bestille mat. Menyen kan naturligvis også navigeres med gester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer