Her er mytene vi tror på

Får man kviser av junkfood? Og blir du avhengig av leppepomade?

Virker hårene som vokser ut etter barbering tykkere? Det er bare tull. Colourbox.com/Illustrasjonsfoto   Foto: colourbox.com
Virker hårene som vokser ut etter barbering tykkere? Det er bare tull. Colourbox.com/Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å avgjøre hvor de medisinske mytene kommer fra, men mange er hauggamle kjerringråd som har overlevd generasjoner.

Her er noen vi tror på, ifølge VisualHealth.com.

Myte: Å drikke vann hindrer at huden tørker ut.

Sant: Det er sant at vann kan hjelpe til å holde huden fuktig. Men dersom du vasker hendene hardt blir huden ru og tørr. Vann hjelper de indre organene til å fungere , mens ansiktskremer hjelper huden til å holde seg fuktig. Men unngå svært varme dusjer, harde såper og skrubbing av huden etter et bad.

Les også: Bli kvitt plagene uten medisiner

Myte: Leppepomade gjør deg avhengig

Sant: Det er ingen avhengighetsskapende stoffer i leppepomade. Folk blir avhengige av følelsen av å bruke leppepomade, men ikke av selve leppepomaden.
Dersom du vil bli kvitt avhengighetsfølelsen skal du slutte å slikke deg på leppene. Det er det som fører til tørre lepper.

Myte: Barbert hår blir hardere og mørkere

Virker hårene som vokser ut etter barbering tykkere? Det er bare tull. Colourbox.com/Illustrasjonsfoto   Foto: colourbox.com
Virker hårene som vokser ut etter barbering tykkere? Det er bare tull. Colourbox.com/Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com Vis mer

Sant: Desverre for skallete menn, dette er bare tull og vås. Hår vokser ikke fortere tilbake igjen, det er en illusjon. Ny hårvekst på nyvasket, barbert husd er mer synlig enn på en hårete overflate.


Når håret først vokser tilbake ut igjen etter barbering har det en stump kant som gjør at det ser tykkere ut enn det egentlig er. Håret som da vokser ut ser mørkere ut, fordi det ikke har blitt bleket av solen. Det finnes alternativer til barbering som kremer og laser.

Myte: Hår og negler vokser etter at du er død

Sant : Kroppen gjør en del rare ting etter at vi ligger i graven. For eksempel slipper den ut gasser. Men den fortsetter ikke å vokse. Etter døden vil kroppen dehydrere, noe som tørker ut huden. Negler vil ha den samme lengden, mens huden skrumper inn. Dette gjør at det ser ut som neglene faktisk har vokst.

Les også: gode råd er ikke dyre

Myte : Feit mat gir deg kviser
Sant: Det virker fornuftig å tro at fett vil få huden til se kvisete og skinnende ut? Men da må du ta å gni pizzaen eller pommes friten rett i ansiktet. Det skjer ikke bare ved å spise maten. (Heldigvis!)

Kviser er allikevel en svært vanlig plage. De popper først opp i 12-14 årsalderen, samtidig med at hormonene begynner å løpe løpsk, og mengden av kviser er på topp i 17-19 årsalderen

Det ser ut som om tendensen til å få mye kviser ligger til familier. Hos disse personene er talgkjertlene ekstremt følsomme for mannlige kjønnshormoner.

Benzylperoksid (Basiron eller Panoxyl) er det mest effektive midlet mot kviser. Det motvirker at talgkjertlene tettes til, dreper bakterier og får det ytterste hudlaget til å flasse av. Midlene fås uten resept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer