Her er nøkkelen til vekttap

To om dagen er alt som skal til.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe så enkelt som to skåler med frokostblanding daglig kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Det antyder en liten studie ved Oxford Brookes University, melder The Telegraph.

Resultatene viser at kornblanding ved to av tre daglige måltider kan få deg til å gå ned mer enn 1,8 kilogram i løpet av seks uker.

Les også: Her er slanke-frokosten

Spis flere typer

41 overvektige eller fete personer ble bedt om å spise kornblanding til frokost og lunsj. De fikk imidlertid spise hva som helst til middag.

Forskerne så at de som åt ulike typer blandinger tapte mest vekt, men også deltakere som holdt seg til én type veide mindre etter seks uker.

Resultatene viser at 2 av 3 som holdt seg til én bestemt frokostblanding og 78 prosent av de som åt forskjellige typer hadde gått ned i vekt ved slutten av forsøksperioden.

I gjennomsnitt mistet de som holdt seg til favorittmerket 0,6 kilogram, mens de som varierte tapte 2 kilogram.

Les også: Frokosten kan redde livet ditt

Nok et bevis

- Resultatene ved denne studien er veldig interessante, og beviser nok engang at frokostblandinger bør være en del av et sunt vektkontrollprogram, sier ernæringsekspert Lynne Garton.

- Frokostblandinger kan enkelt integreres i kostholdet, og flere av dem inneholder mye fiber, jern, folsyre og sink, men lite fett.

Det er imidlertid viktig å velge riktig type frokostblanding, da det har vist seg at flere er de reneste sukkerbombene. Les hva varen innholder før du kjøper.

Husk: En frisk innpakning, betyr ikke nødvendigvis at innholdet er sunt.

Les også: Bedre helse med frokost

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer