Her er Norges dyreste kommune

Gjemnes kommune har Norges høyeste kommunale avgifter.

AVGIFTER: Hvor mye du betaler i kommunale avgifter avhenger av hvilken kommune du bor i. Enkelte steder er det flere ganger dyrere enn i kommunene med de laveste avgiftene. Foto: PER ERVLAND
AVGIFTER: Hvor mye du betaler i kommunale avgifter avhenger av hvilken kommune du bor i. Enkelte steder er det flere ganger dyrere enn i kommunene med de laveste avgiftene. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avhengig av hvor du bor i landet, kan de kommunale gebyrene utgjøre en stor kostnad - men det gjelder slett ikke overalt.

Basert på nye tall fra SSB for 2013 har Norsk Familieøkonomi sett på hvilke kommuner som har de høyeste kommunale avgiftene, og hvor du tvert i mot betaler minst for vann, renovasjon, kloakk, feiing og eiendomsskatt.

Forskjellen mellom topp og bunn er på hele 15.925 kroner i året.

Kjøpe bolig? Her er det dyrest å etablere seg

Rimelig i Rogaland

Hele seks av Rogalandskommuner er blant de ti med lavest kommunale avgifter. Blant topp tre finner vi Sola, Klepp og Hå kommune, hvor man betaler henholdsvis 4.841 kroner, 5.511 og 5.542 kroner årlig.

Felles for de billigste kommunene er at ingen av disse har innført eiendomsskatt.

Kommunen med de desidert høyeste kommunale avgiftene, er Gjemnes kommune i Møre og Romsdal, hvor du betaler 20.766 kroner årlig i kommunale avgifter. Her utgjør vannavgiften og eiendomsskatten en stor del av regninga.

Også Hvaler kommune i Østfold og Gjerstad kommune i Aust-Agder havner helt på bunn med årlige utgifter på henholdsvis 18.842 og 18.448 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer