Her er Norges klagenemnder

Hjelper deg med begravelser, telefonregninger, rensede dresser og flyreiser. Blant annet.

FÅ HJELP: Er du lei av å rope i telefonen? Da bør du vurdere å koble en klagenemnd inn i saken. De kan hjelpe deg.  Foto: COLOURBOX
FÅ HJELP: Er du lei av å rope i telefonen? Da bør du vurdere å koble en klagenemnd inn i saken. De kan hjelpe deg. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du deg lurt av reklame og kontrakter, kan du klage til Forbrukerombudet. Føler du deg urettferdig behandlet av en selger, kan du klage til Forbrukerrådet.

Men Norge har så mye mer å by på; klagenemnder. Ikke så rent få, heller.

Klagenemndene er ment som en siste løsning når ting ikke ordner seg mellom kunden og selgeren. Tar du saken til Forbrukerrådet kan de sende deg videre til riktig nemnd, men du kan spare tid og krefter ved å ta saken direkte til nemnda selv.

Vel og merke om saken din passer inn i en av nemndene. Om ikke, er Forbrukertvistutvalget gjerne riktig sted, men her må du uansett gå gjennom Forbrukerrådet først. Mer om det senere.

Dette må du gjøre

Alle forbrukere kan bruke nemndene, men du må oppfylle noen enkle kriterier:

  • Du må ha forsøkt å løse problemet med motparten først.
  • Du må ha skriftelig dokumentasjon på dette. Et minimum er at du har skrevet til selskapet og sagt tydelig hva du ønsker.
  • Det må ha gått en viss tid. Om selskapet ikke svarer eller gjør som du ønsker innen denne tiden, gjerne to uker, har du rett til å ta saken til nemnda.
  • Selskapet du krangler med må være tilknyttet nemnda, gjerne gjennom en bransjeorganisasjon. De største aktørene er gjerne det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer