Her er nyhetene i butikkhyllene

Matvarenyhetene rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Det er mye som er tiltenkt grill og kos - men gjerne i litt sunnere varianter.

NYHETER: Her er noen av nyhetene som rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Mye er rettet mot uteliv, grill og kos. Foto: PRODUSENTENE/DINSIDE
NYHETER: Her er noen av nyhetene som rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Mye er rettet mot uteliv, grill og kos. Foto: PRODUSENTENE/DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tid for nye matvarer i dagligvarebutikkene. Her kan du se noe av det nye du nå kan smake på. Varene vil rulles ut i butikkene gradvis, og du vil kunne finne dem i butikkene i løpet av denne uka eller neste.

Ifølge en egen standard for dagligvarebransjen lanseres nye dagligvarer tre ganger om året: I februar, i mai og i september.

Les også: Syv av ti matnyheter flopper

Mange grillnyheter

- Lanseringsbølgen i mai er som oftest veldig preget av sesongprodukter til sommer og grill, og i år står den amerikanske barbequetrenden sterkt, sier merkevaredirektør i Mills, Lars Marius Lauten til Dinside.

Mills kom i vinter med to nye Delikat tilbehørssalater, som begge fikk gode skussmål i Dinsides smakstest. Delikat byggrynssalat fikk full pott og 6 på terningen fra Dinsides testpanel. Nå kommer de med en Delikat salsa, samt en potetsalat med bearnaise.

- Vi ser at salsa får mer og mer innpass på middagstallerkenen og til grillmaten, og er ikke lenger forbeholdt fredagens tacomiddag, sier Lausen.

Kine Søyland hos NorgesGruppen forteller at de kommer med 30 nye produkter nå i mai, og nesten halvparten av disse er nye grillprodukter.

Det er spareribs, burgere og grillspyd - og tilbehør til grillmaten som saus og coleslaw. De utvider også tilbudet innenfor sin nye meieriserie Eldorado Meieri, som ble lansert i september i fjor.

Spennende her er også Findus sin grillsatsning med produkter man kan ta rett fra fryseren og legge på grillen, nærmere bestemt ørret, grønnsaker og poteter.

Se flere eksempler på årets grillnyheter.

Her kan du se noen av nyhetene som kommer i butikkhyllene denne uken og neste:


Les også: Test av årets småis

Vil ha sunne alternativer

Vareslippet i mai er, som nevnt, mye preget av grillvarer og uteliv. Men den sunne trenden som vi har sett mye av de siste årene, følges opp også nå. Selv innenfor «kose-nyhetene» ser vi at vi ønsker sunnere alternativer.

- Vi ser at forbrukerne fremdeles er opptatt av sunnhet og helse og ønsker produkter med lite fett og mindre tilsatt sukker, hevder Veronika Skagestad i Tine.

Tine kommer med flere produkter med mindre sukker og lavere fettinnhold, som Biola Zero og yoghurter med færre kalorier.

Les også: Kommentar: Lanseres det matnyheter kun for å øke prisene?

Sunnere snacks?

Marthe H. Bogerud Schomacker, senior Kommunikasjonsrådgiver hos Orkla confectionery & snacks, sier til Dinside at hverdagsnøtter har blitt trendy, og at nordmenn spiser mer nøtter enn før.

- Nordmenn har fått med seg kostholdsekspertenes anbefaling om å spise nøtter, og vi ser at flere og flere får øynene opp for å spise nøtter som mellommåltid eller energipåfyll i hverdagen, i tillegg til at mange også bruker nøtter som snacks, sier Schomacker.

De kommer med flere varianter ovnsristede nøtter, som ifølge Schomacker skal være veldig populært i USA og Storbritannia.

For deg som er glad i snacks, men som ikke vil ty til nøtter, kommer Kims med tre nye smaksvarianter på chips. Disse er imidlertid ikke klare for hyllene før om en måned.

Av nyheter på sjokoladefronten, kan vi nevne at klassikeren Hobby kommer med colasmak. Den har tidligere også vært på markedet med bringerbærsmak og tuttifruttismak.

Les også hvordan det gikk da vi testet vinterens snacksnyheter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer