Her er Oscar-vinnerne billigst

Flere av filmene som ble belønnet med Oscar-statuetter i helgen, er allerede ute på DVD og blu-ray.

PRISFORSKJELLER: Natt til mandag ble årets Oscar-statuetter delt ut i USA. Allerede nå finner du mange av filmene på DVD og blu-ray, men prisene varierer kraftig. Foto: Filmdistributørene og Oscars.com - montasje: Kim Jansson
PRISFORSKJELLER: Natt til mandag ble årets Oscar-statuetter delt ut i USA. Allerede nå finner du mange av filmene på DVD og blu-ray, men prisene varierer kraftig. Foto: Filmdistributørene og Oscars.com - montasje: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk den 63. Oscar-utdelingen av stabelen i USA. Filmen The King's Speech (Kongens tale) hentet inn den gjeveste prisen av dem alle, nemlig for årets film.

Skal du få med deg den kritikerroste og prisbelønnede storfilmen, må du foreløpig ta deg en tur på kino. Det er nok flere måneder til filmen blir tilgjengelig på DVD og blu-ray.

Heldigvis er mange av de andre Oscar-vinnende filmene allerede tilgjengelig for både kjøp og salg.

Vi har valgt ut fire av dem, og sjekket prisene i noen av de mest populære nettbutikkene i landet. Alle prisene finner du nederst i artikkelen.

LES OGSÅ: Nå er ikke superbutikken er billigst

Mye å spare på storfilmen Inception

Inception er en av filmene som allerede er ute på DVD og blu-ray.

Christopher Nolans storslåtte drømmefilm med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, klarte å kapre til seg hele fire gylne statuetter under helgens prisutdeling: Beste filmfotografi, lydmiks, lydklipp og visuelle effekter.

Billigst får du filmen på DVD for 89 kroner på Elkjøp. Dyrest er filmen på DVDhuset.no, der høye fraktkostnader gjør at totalsummen for å få tilsendt filmen hjem blir på hele 201 kroner.

Blu-ray-versjonen er, ikke overraskende, dyrere enn DVD-utgaven. Vil du betale minst, kjøper du filmen i den utenlandske nettbutikken Play.com. Med dagens kurs fra Tollvesenet, får du filmen for cirka 137 kroner, og du trenger ikke bekymre deg for toll og merverdiavgift. Nok en gang er det DVDhuset.no som er dyrest. Der må du betale 241 kroner for å få tilsendt filmen hjem.

Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i Inception. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i Inception. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Vis mer


Tre Oscar til Facebook-filmen

The Social Network, filmen om Facebook-gründeren Mark Zuckerberg og historien om starten av et av verdens største internettfenomener, ble belønnet ,med tre statuetter under Oscar-utdelingen.

Filmen gikk til topps i kategoriene beste filmmusikk, beste klipp og beste manus basert på annet verk.

Både Play.com og Elkjop.no selger filmen for under hundrelappen på DVD, mens Elkjop.no og Lefdal.com er billigst på blu-ray-versjonen.

Jesse Eisenberg i rollen som Facebook-gründeren Mark Zuckerberg i filmen The Social Network Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
Jesse Eisenberg i rollen som Facebook-gründeren Mark Zuckerberg i filmen The Social Network Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway Vis mer


Dyr Alice på blu-ray

Tim Burtons tolkning av Alice i Eventyrland fikk priser for beste kostymedesign og art direction.

Filmen, med godeste Johnny Depp i hovedrollen, får du for under femtilappen fra Play.com. Platekompaniet.no selger filmen for 89,90 kroner, noe som heller ikke er så verst.

Blu-ray-versjonen er langt dyrere, og om du vil betale under to hundrelapper, er du nødt til å bestille fra utlandet. Prisen er cirka 165 kroner på Play.com, heldigvis slipper du fraktkostnader, samt toll og merverdiavgift.

Alice in Wonderland vant ingen priser for innholdet, men for den særdeles pene innpakningen. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
Alice in Wonderland vant ingen priser for innholdet, men for den særdeles pene innpakningen. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway Vis mer


Dansk Oscar-vinner

Prisen for beste utenlandske film gikk til den danske filmen Hævnen, eller I en Bedre Verden, som den heter på norsk. Filmen lanseres 9. mars på DVD og blu-ray.

Videonova.no, som tilbyr fri frakt (eller frakt innbakt i prisen, alt ettersom hva du kaller det) er billigst på begge formater.

På Videonova betaler du 159,90 for DVD-versjonen og 199,50 for blu-ray-utgaven.

Prisene er samlet inn tirsdag 1. mars 2011. DinSide tar forbehold om endrede priser og utsolgte varer, og at produktene kan være billigere i nettbutikker som ikke er tatt med i denne pristesten. Alle prisene inkluderer brevpost-frakt.
Prisene er samlet inn tirsdag 1. mars 2011. DinSide tar forbehold om endrede priser og utsolgte varer, og at produktene kan være billigere i nettbutikker som ikke er tatt med i denne pristesten. Alle prisene inkluderer brevpost-frakt. Vis mer


Har du funnet bedre priser? Tips andre lesere i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer