Her er p-plasteret

FORBRUK: P-plasteret Evra har landet. For deg som er lei av å knaske p-piller kan det være en løsning. Men hvor fester du det, er det sikkert – og hva koster plasteret?

Publisert
Sist oppdatert

Evra er - i likhet med p-piller - et reseptbelagt produkt.

Prisen avhenger av om du kjøper tre eller seksmånederspakken, og utgjør henholdsvis 298 og 508 kroner. Velger du seksmånederspakken blir dermed prisen 85 kroner per måned.

Hvorfor plaster?

I følge Jansen-Cilag AS er Evra det eneste prevensjonsmidlet som finnes i plasterform.

Sammenlignet med andre prevensjonsmidler gir det den fordelen at du ikke trenger å svelge noe, injisere noe under huden, eller sette noe inn i skjeden. I følge produsenten skal Evra-plasteret.. ..være like sikkert som vanlige p-piller. I tillegg skal det kun skiftes en gang i uken. ..sitte godt, også når du dusjer eller trener..ha lavt hormoninnhold – og gi jevn plasmakonsentrasjon. Du skal være sikret beskyttelse i 2 ekstra dager, selv om du glemmer å skifte plaster i uke to eller tre... ikke gi noen spesiell vektpåvirkning, og .. være gunstig for de som har problemer med kviser. Siden Evra tas direkte opp i blodbanen gjennom huden, påvirkes heller ikke prevensjonseffekten av oppkast og diaré.

Syklus og plassering

Hvis du ikke bruker prevensjon fra før av, skal det første plasteret settes på den første dagen i menstruasjonssyklusen. Plasteret skal skiftes en gang i uken på samme ukedag, i totalt tre uker. Den fjerde uken er plasterfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer