Black friday 2018

Her er produktene det blir mest rift om på black friday

Det kan det lønne seg å være tidlig ute.

BLACK FRIDAY: Disse produktene kan det bli rift om på årets største handledag i Norge. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
BLACK FRIDAY: Disse produktene kan det bli rift om på årets største handledag i Norge. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Black friday er Norges største handledag – Singles’ Day er for øvrig verdens største – og nordmenn landet rundt bruker mye tid i forkant på å saumfare tilbudsaviser, nettbutikker og andre kilder på jakt etter solide kupp.

Mange har pekt seg ut et spesielt produkt de ønsker å gå til innkjøp av på black friday, men man er neppe alene om å titte på akkurat det. Derfor kan det være lurt å være tidlig ute, enten man planlegger å tilbringe handledagen i butikk eller foran PC-en på nett.

I den anledning har vi sjekket listene til prissammenlikningstjenestene Prisjakt og Prisguiden for å finne ut hvilke produkter flest personer har satt prisvarsel på i forkant av den store handledagen. Vi har også sammenliknet listene for å finne ut av om brukerne av de ulike tjenestene søker på det samme, eller om det er noen forskjeller. Noe det er.

Disse produktene blir det kniving om

Ikke overraskende er det teknologiprodukter som dominerer listene. Både Prisjakt og Prisguiden har priser fra nettbutikker som selger klær, villmarksutstyr og mye mer, men det er teknologikupp nordmenn søker på i forbindelse med black friday.

Felles for begge listene, er at de toppes av Sonys flaggskiphodetelefoner med støykansellering, Sony WH-1000XM3. Mange personer er interessert i å gjøre et kupp på disse under black friday. Per nå finner man hodetelefonene til 3690 kroner.

«Er du på jakt etter hodetelefonene som demper mest støy, er jakten herved over», konkluderte vi da Sony WH-1000XM3 var inne på testbenken.

Støykansellerende teknologi og lyd er tydelig noe nordmenn er interessert i. Mange Prisjakt- og Prisguiden-brukere har også satt opp prisvarsler for Bose QuietComfort 35 II. Boses så langt nyeste er produktet nest flest best-pris-jegerne har satt opp varsel på i forkant av black friday.

Så tar listene fra de to listene forskjellig retning. Prisjakt-brukerne ønsker å finne Apple AirPods (les hvorfor vi gav AirPods terningkast fire og ikke høyere) til en billig penge, mens dem på Prisguiden er på utkikk etter Huawei P20 Pro på tilbud. I skrivende stund er det Dustin Home som har desidert billigst pris på en av årets beste smarttelefoner.

Brukerne av begge tjenestene er på utkikk etter et kupp på en spillkonsoll i forkant av julen. Mange Prisguiden-brukere har satt opp prisvarsel på PlayStation 4 Pro, mens Prisjakt-brukerne ønsker seg aller mest en billig Nintendo Switch. Begge konsollene er å finne på topp ti-listene på de to tjenestene. Xbox One er ikke inne på topp 20 på noen av listene.

Under kan du se hvor du finner de ulike konsollene rimeligst.

Robotstøvsugere er i vinden som aldri før. For nordmenn er det Xiaomi Mi RoboRock 550 som gjelder. Den kinesiske produsenten lager mer enn bare smarttelefoner, og førerløse støvsugere er noe selskapet satser stort på. Når dette går i trykken finner du Xiaomi-støvsugeren rimeligst hos ProShop.

Smarthøyttalere er tippet å bli en av årets mest populære julegaver, men vi må helt ned på sjetteplass på Prisjakts liste for å finne et produkt i denne kategorien. Her ligger Google Home Mini som i oktober offisielt ble tilgjengelig i Norge.

Det neste produktet mange ønsker prisvarsel om, er faktisk en dørlås. Nærmere bestemt den smarte Yale Doorman V2N. Med en smart dørlås kan man kvitte seg med nøkkelen og i stedet låse seg eller andre inn enten ved å taste en kode, via en app, med en fjernkontroll eller en brikke.

Totalt er det tre smarttelefoner på de to topp ti-listene, og Samsung Galaxy S9 er én av dem. «Ingen kamerarevolusjon, men et sabla godt kamera», skrev vi om Samsungs toppmodell og trillet terningen til en solid femmer. I skrivende stund er det Elkjøp og Power som har best pris på Galaxy S9.

Den tredje smarttelefonen er Huawei Mate 20 Pro, som fort kan bli årets beste smarttelefon. Det er ikke altfor lenge siden Mate 20 Pro ble tilgjengelig i Norge, så det vil overraske oss noe hvis det er supertilbud på denne i morgen. Men, alt kan skje.

Sist, og kanskje aller minst størrelsesmessig, er Fitbit Charge 3. En av markedets beste aktivitetsmålere kom i ny drakt tidligere i år og er ikke overraskende et produkt mange ønsker seg (til jul). Hvor du finner den rimeligst, ser du i Prisjakt-boksen under.

Selv om dette er noen av produktene det er varslet størst interesse for i forkant av black friday, betyr det ikke nødvendigvis at de kommer på tilbud. Derfor kan det være lurt å følge med i nettbutikker og også sette opp prisvarsler hos tjenester som Prisjakt og Prisguiden.

Hvilke produkter har du i kikkerten i forbindelse med den store handleuken vi nå er inne i?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer