Her er produktplasseringen i norske TV-programmer

Tannbørster i Robinson, klær på Senkveld og betakaroten på Paradise.

ROBINSONEKSPEDISJONEN: En deltaker er strålende fornøyd for å endelig få pusset tennene. Men en Jordan-tannbørste, og Jordan-tannkrem. Dette er bare ett av de mange eksemplene på produktplassering i norske TV-programmer. Foto: TV 2 / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ROBINSONEKSPEDISJONEN: En deltaker er strålende fornøyd for å endelig få pusset tennene. Men en Jordan-tannbørste, og Jordan-tannkrem. Dette er bare ett av de mange eksemplene på produktplassering i norske TV-programmer. Foto: TV 2 / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det skal bli digg å pusse tennene, sier en av deltakerne i Robinsonekspedisjonen.

De har nettopp åpnet en eske full av tannbørster og tannkrem, og snart står de på stranda og pusser tennene alle sammen.

- Det er helt villt! sier av dem, med glad musikk i bakgrunnen og tannbørsten i hånda.

Både tannbørstene og tannkremen er levert av Jordan. Det er ikke tilfeldig. De er plassert der som reklame, av typen produktplassering. Det å betale for å få produktet sitt inn i norske TV-programmer ble lovlig i 2012, og har i dag blitt en vanlig del av den norske TV-hverdagen.

Programmer med produktplassering må merkes med en «P» etter hver reklamepause. Men nøyaktig hva som plasseres der, merkes ikke. Gjennom programmet vet du derfor ikke om produktene du utsettes for, for eksempel en tannbørste, er en form for markedsføring – eller bare tilfeldigheter.

Men Dinside kan nå gi deg svaret. Vi ba nemlig TV-kanalene forklare oss nøyaktig hva som plasseres hvor.

LES OGSÅ: – Produktplassering er en uheldig utvikling. Man mister muligheten til å se på reklame med sunn skepsis. Etter en stund ser du kanskje at hyllene dine er fulle av produktene du ser i favorittprogrammet ditt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer