Nasjonalt ID-kort

Her er sikkerhetselementene

Nå kan du bestille time. Se hvordan ID-kortet skal sikres.

ID-KORT: Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er lanseringstidspunktet satt - de nye, nasjonale ID-kortene kommer 30. november, ifølge opplysninger fra Politidirektoratet til ABC Nyheter.

Fra denne datoen kan du da bestille time på politiets nettsider for å søke om de nye ID-kortene.

Allerede i august kunne politiet fortelle at det nasjonale ID-kortet etter planen skulle komme i november, men de kunne ikke utelukke at coronapandemien, som påvirker hele samfunnet, også kan påvirke lanseringstidspunktet for nye pass og nasjonalt ID-kort.

Slik skal ID-kortet sikres

Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig.

I videoen over kan du se hvilke sikkerhetselementer det nye ID-kortet får.

Vi har spurt Politidirektoratet hvorfor man har valgt akkurat disse sikkerhetselementene.

- For å nå målet om «én person, én identitet» er et av tiltakene å sørge for at identitetsbevisene som brukes har stor grad av integritet og er vanskelige å kopiere eller forfalske. Dette er viktige kriminalitetsforebyggende tiltak som bidrar til å forebygge ID-misbruk og alvorlige lovbrudd, blant annet arbeidslivskriminalitet, menneskehandel og terror, forklarer Arne Isak Tveitan, seksjonssjef i Politidirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer