Her er skattesøket

Likningstallene for 2008 er klare.

Likningstallene for 2008 er nå søkbare. Foto: Per Ervland
Likningstallene for 2008 er nå søkbare. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du liker det eller ikke - myndighetene har bestemt at skattelistene er offentlig informasjon. Nå kan du søke opp sjefen, kompisen, eksen eller svigermor og finne deres skattbare inntekt for 2008.

Søk i skattelistene nå >>>

Skroll ned og se mulighetene søket gir.

Selv om skattelistene viser navn, fylke, kommune, postnummer og alderen til skattesubjektene, er det tallene de fleste er interessert i. Men hva sier egentlig tallene deg?

Nettoinntekt - bare et anslag

Nettoinntekt er alle inntekter, lønnsinntekt, kapitalinntekter og naturalytelser minus de fleste fradrag, og selv om den er svært unøyaktig, er det dette tallet det knyttes størst interesse til.

Alle hadde i 2008 minstefradrag på 36% - maksimalt 63.800 kroner, så virkelig inntekt er minimum 63.800 kroner mer enn skattbar inntekt, som er den som står i skattelistene.

Den andre store fradragsposten er kaptialutgifter. Har du for eksempel et lån på 1,5 millioner kroner, hadde du omtrent 100.000 kroner i renteutgifter i 2008. Disse er det fradrag for, og de må legges til skattbar inntekt for å få den virkelige inntekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.