Her er svindeltoppen

Slik blir du lurt på nett.

Publisert
Sist oppdatert

Svindlere finnes over alt, og internett er intet unntak. Auksjoner var verstingen over rapporterte nettsvindler i 2007, ifølge det amerikanske Internet Crime Complaint Center (IC3). 35,7 prosent av innrapporterte svindelforsøk i USA i 2007 stammet fra nettauksjoner.

I Norge lar vi oss fortsatt dupere av Nigeria-mail.

Programmet som gjør det vanskelig å oppføre seg dumt på nettSvindeltyper

Her er en grovsortert oversikt som hvilke nettsvindler som er vanligst:

Svindel i tilknytning til nettauksjoner (35,7 prosent)Manglende leveranser av kjøpte varer eller manglende betaling for kjøpte varer (24,9 prosent)Diverse bedrag/bondefangeri (6,7 prosent)Svindel med kreditt- og debetkort (6,3 prosent)Sjekksvindel (6 prosent)Diverse datasvindel (5,3 prosent)Identitetstyveri (2,9 prosent)Svindel av finansinstitusjoner (2,7 prosent)Trusler (1,6 prosent)Nigeria-brev-svindel (1,1 prosent)Det kan være feilkilder i forhold til hvilke kategorier klagerne velger å plassere sine rapporterte svindler.

Aldri mer nettsvindel - her er hjelpenSmåsummer blir stor pott

90.008 saker ble innrapportert til IC3 i 2007. Av disse involverte 72.226 saker et offer som kunne rapportere tap av penger. Totalt ble det innrapportert tap som følge av svindler på 239,09 millioner dollar i 2007. Mer enn halvparten av de rapporterte tapene var på under 1.000 dollar, 15,5 prosent av tapene var på under 100 dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer