Billigste og dyreste mobilabonnement for å ringe spesialnummer

Her er testvinneren den aller dyreste

Telipol er billigst på data, men dyrest på spesialnummer. - Blir for ensidig fokus i pristestene, mener Telenor.

DYRT: En ti minutters samtale til 177 koster 11 kroner hos MyCall og Fjordkraft, men hele 41 kroner hos testvinneren Telipol. Også på blant annet femsifrede nummer er prisforskjellene store, hvor Telenor er aller billigst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DYRT: En ti minutters samtale til 177 koster 11 kroner hos MyCall og Fjordkraft, men hele 41 kroner hos testvinneren Telipol. Også på blant annet femsifrede nummer er prisforskjellene store, hvor Telenor er aller billigst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene har fått nok av dyr ringing til blant annet femsifrede nummer og spesialnummer som 177, og vil tvinge prisene ned så det i praksis blir gratis å ringe dem.

«Sluttbrukerpriser for anrop til spesialnummer har vært uforholdsmessig høye i lang tid» skriver Samferdselsdepartementet i sitt høringsnotat, og fortsetter:

«Prisene for denne typen anrop vektlegges ikke i tilbydernes markedsføring, og er dermed i liten grad et parameter i konkurransen mellom tilbyderne.»

Prisene finner du nemlig ikke med store typer i reklamer og pristester. Du må tråle deg gjennom lange og kompliserte prislister.

Dinside har gjort jobben for å få prisene fram i lyset, og kan avdekke enorme prisforskjeller og testvinnere som plutselig blir tapere.

Hva betyr numrene?

Vi har sett på mobiloperatørenes priser til alle nummer som departementet vil regulere:

Femsifrede nummer – tidligere mye brukt til kundeservice, før det ble ulovlig. Brukes nå mest av offentlige aktører som politi og helsevesen.Tresifrede nummer – nødetatene er gratis, men nummer som 175 (trafikkinformasjon) og 177 (ruteopplysning) kan være dyre.800-nummer – såkalte «grønne nummer» med «reversert taksering» som er gratis å ringe fra fasttelefon, men kan koste penger fra mobiltelefon.810-nummer – «delt taksering» hvor innringer og mottaker skal dele kostnaden.815- og 85X-nummer – her betaler du for samtalen som normalt.

Hver nummerserie har sine oppstart- og minuttpriser hos hver enkelt operatør, som kommer på toppen av månedsprisen din. Departementets håp er at du snart kan ringe disse numrene så mye du vil, når du har fri ringing inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer