Her er tyvens ønskeliste

Se hva du bør passe best på.

Publisert
Sist oppdatert

Sommertid. Ferietid. Innbruddstid. Når du drar, kommer tyven. Om du har skikkelig uflaks, vel og merke.

>>> Slik unngår du innbrudd.

Men hvilke ting bør du passe ekstra godt på?

Ifølge informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), Stein Haakonsen, er det spesielt kunst og antikviteter og nyere forbrukerelektronikk som er tyvenes yndlingsvarer.

Festlig?

- Men på hytter er det et noe annerledes bilde. Her er det ofte et spesielt klientell som begår innbrudd, for å feste og ha det gøy - inntil det ikke er mer sprit igjen, sier Haakonsen.

Ifølge informasjonssjefen er det imidlertid en type innbrudd det kan være vanskelig å sikre seg mot.

- På en ødeliggende hytte hjelper det ikke så mye å låse, for tyvene har jo god tid til å komme seg inn. Men det kan være lurt å sørge for så lite innsyn som mulig. Eksempelvis at man trekker for gardiner, slik at man ikke kan se barskap og verdigjenstander, avslutter han.

Raskt inn, raskt ut

- Tyvene tar aller helst de tingene som er lette å ta med seg, og som er lett omsettelig på første og beste gatehjørne. De vil raskt inn, og raskt ut, her er det snakk om noen få kalkulerte minutter, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer