Her er yrkene

Publisert

Våre undersøkelser viste at en rekke upopulære yrker har lav lønn. Punktum. Men mange andre av yrkene har gode tillegg for smuss, ubekvem arbeidstid, lengre opphold borte fra hjemmet og liknende forhold. Slike forhold må tas i med i vurderingen av lønn. I næringslivet er det slett ingen automatikk at de ansatte har denne type lønnstillegg. Enkelte yrkesgrupper har dessuten sterke fagforeninger som over tid har forhandlet fram solide lønnsavtaler for medlemmene.

Heismontører

Visste du at heismontørene tjener penger som gress? Etter videregående skole har elevene to og et halvt års læretid i en bedrift før de går opp til fagprøve. Heimontørene har imidlertid ingen høyere utdanning. Likevel tjener de 3-400.000 kroner i året. De om lag 600 heismontørene her i landet besitter en spesialisert kompetanse, og er så få at tjenestene deres er ettertraktet. Den høye lønna skyldes også at Heismontørenes Fagforening er en sterk forhandlingspartner i lønnsforhandlingene.

Parkeringsvakter

Denne yrkesgruppen kommer dårligst ut lønnsmessig i denne undersøkelsen. De har gjerne stillingsbetegnelsene trafikkassistent eller trafikkbetjent. Lønnsnivået avhenger av om de jobber i kommunene eller i private parkeringsselskaper som Europark eller Interpark. Kommuneforlagets ’Lønn- og personalstatistikk’ fra oktober 1999 viser at en kommunal inntekt i dette yrket ikke er høy. I private parkeringsselskaper er nok lønna noe høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer