Her fant de avføringsbakterier

Forskere analyserte innholdet i dispenserbrus og oppdaget såkalte koliforme bakterier.

Foto: Science Photo Library
Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt med et glass dispenserbrus i kafeen etter en runde på IKEA, men etter at du har lest dette, får du kanskje mer lyst på en juiceboks?

Ved Hollins University har et team med mikrobiologer funnet ut at 48 prosent av brusen de testet fra brusdispensere på hurtigmat-restauranter inneholdt koliforme bakterier, ifølge Tom Laskawy, media- og teknologiblogger for grist.org.

Hvor er bakteriesmitten størst?Du kan bli feit av bakterier

Smitte fra mennesker og dyr

Koliforme bakterier kommer ofte fra avføring, kan ABC Action News rapportere.Avføring fra mennesker og varmblodige dyr kan inneholde alle typer av smittestoff, fra parasittcyster til bakterier og virus, forutsatt at menneskene og dyrene er smittebærere.

Kvinner omgis av bakterierVesker fulle av bakterier

Også E-Coli

I tillegg til de koliforme bakteriene, fant forskerne E. Coli-bakterier i 11 prosent av drikkene. Studien viste at mesteparten av bakteriene var resistente mot antibiotika.

Lawasky understreker at bare ett utbrudd av sykdom er linket til brusdispensere, og det var 10 år siden. Men bakteriene kan forårsake sykdommer som ikke blir innrapportert, og dermed blir de aldri linket til brusdispensere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.