Her får butikkene gjennomgå

Pixmania, Bidnett, Talkmore og Elkjøp står alle i gapestokken - på Internett.

Tar makten tilbake Nå bestemmer forbrukerne - blant annet gjennom Facebook. Foto: Colourbox.com
Tar makten tilbake Nå bestemmer forbrukerne - blant annet gjennom Facebook. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett har gitt forbrukerne nye muligheter og mer makt. Og i disse dager organiserer nordmenn seg på Internett for å stå sterkere når de får dårlig service eller vil ha gjennomslag for noe.

Kanskje sist ut er en relativt ny Facebook-gruppe som vil svarteliste aktører som ikke leverer som de skal.

Har du bestilt noe over nettet og fått feil vare, sen levering, eller i verste fall aldri fått det du har betalt for? Her kan du tipse andre om hvilke firmaer de bør se opp for, dele erfaringer og frustrasjon, er beskrivelsen av Facebook-gruppen Svartelista.

Og så langt har flere leverandører og butikker fått gjennomgå. Nettauksjonsstedet Bidnett, mobiloperatøren Talkmore, og nettbutikken Pixmania er blant navnene som blir trukket frem i gruppens diskusjonsforum.

Samles på nettet

Svartelisten føyer seg inn i rekken av grupper og nettsteder som vil gjøre forbrukerne sterkere gjennom felles organisering på Internett.

De sosiale nettsamfunnene er yndete steder for grupper som vil forandre samfunnet med mer eller mindre viktige forslag til endringer. Her lever gruppene side om side med markedsførere som foreslår at du blir tilhenger av akkurat deres produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.