Beste boliglån

Her får du best boliglån etter din livssituasjon

Du kan spare mye på å ta opp boliglån i riktig bank, enten du er førstegangskjøper, del av en gjennomsnittsfamilie eller pensjonist.

PÅ FLYTTEFOT: Mange kjøper bolig og flytter om våren, men hvilken bank lønner det seg at akkurat du tar opp boliglån i? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
PÅ FLYTTEFOT: Mange kjøper bolig og flytter om våren, men hvilken bank lønner det seg at akkurat du tar opp boliglån i? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eier du bolig, er det stor sannsynlighet for at du har et boliglån.

Norske husholdninger har til sammen over tusen milliarder kroner i nedbetalingslån med pant i bolig per desember 2017. Samtidig var gjeldsveksten til husholdningene på seks prosent ved utgangen av februar, som er noe lavere enn måneden før.

For å ta det hele ned på personnivå:

Du kan spare mye på å ta opp boliglån i riktig bank.

På Finansportalen kan du plotte inn lånebeløp, boligverdi, nedbetalingstid og din alder, hvorpå du får opp en liste over hvor du får best boliglån.

Og, hva gjør du dersom du oppdager at banken du har boliglån i gir deg dårligere tilbud enn andre?

- Du kan be banken din om konkurransedyktige priser på boliglånet, hvis ikke kan du bytte bank, svarer daglig leder ved Finansportalen, Elisabeth Realfsen.

Finansportalen tilbyr både prutehjelp og bankbytte.

For å illustrere hva du har å spare på å be om bedre lånevilkår eller bytte låneleverandør, har Dinside tatt utgangspunkt i en typisk førstegangskjøper, familieforsørger og pensjonist: Hvor får de best boliglån, og hva bør de være oppmerksom på som låntakere?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer