Her får du billig utepils

Lei av ski og snø? Ta det piano og nyt en pils i sola i stedet. Vi har samlet ølprisene fra de største byene og de mest populære skistedene.

OSLOS BILLIGSTE: På et utested får du nesten garantert plass ute, sol og byens billigste pils. Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet
OSLOS BILLIGSTE: På et utested får du nesten garantert plass ute, sol og byens billigste pils. Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smør deg med solkrem, sleng på et par solbriller og kom deg ut til den nærmeste solveggen, for nå er det endelig tid for utepils!

Sesongen er i gang i Sør-Norge - som er den store værvinneren i påskehelga.

Men påskeuka vil by på finvær nesten over hele landet, ifølge vakthavende meteorolog Unni Nilssen. De fineste soldagene blir påskeaften og første og andre påskedag.

Troms- og finnmarkingene er dessverre ikke like heldige og bør revurdere utepilsplanene til etter påsken.

Dagbladet har samlet tips til hvor du kan slikke sol mens du slurper i deg en halvliter.

Vi begynner med de største byene: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Vi har også undersøkt prisene på de mest populære skistedene: Hemsedal, Trysil, Hafjell og Geilo. Her finner du også den dyreste utepilsen.

Dette er ikke en komplett oversikt og det kan finnes andre steder som er billigere. Vi tar også forbehold om at prisene kan være endret.

Oslo

Skal du finne den billigste ølen må du komme deg til øst- eller utkanten av byen. Det kan også være en fordel å begynne tidlig. Da er det flere steder som opererer med «happy hour». Her får du våre beste tips:

Los Tacos må være stedet med Oslos billigste øl, før klokka 21. Her er vi helt nede på 49 kroner for 0,4 liter. De har uteservering på Grünerløkka, men det er bare sol der før klokka 15.

I motsetning til Los Tacos har Mastermind sol til seint. Stedet ligger ved Skatt øst på Grønland og du kan se over på finanselitens Barcode, mens du drikker byens billigste øl til 53 kroner (0,4L). Prisene forandrer seg ikke i løpet av kvelden.

Ved ei bru i samme strøk ligger den brune puben Bobs. Her er det sol på ettermiddagen, med mindre de har satt opp en stor parasoll, som var tilfelle da Dagbladets besøkte stedet. Du kan få en mugge med øl til 200 kroner (1,5 liter) og en halvliter til 78 kroner.

BARCODE: Du kan sitte på Grønland mens du ser på finanspampenes tanngarde. Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet
BARCODE: Du kan sitte på Grønland mens du ser på finanspampenes tanngarde. Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet Vis mer

Hvis du er ute i bydelen Gamle Oslo, kan du få billig øl på Galgeberg Corner. Bygningen er under oppussing, så uteserveringen er dessverre ikke mye å skryte av for øyeblikket. Ølen koster 78 kroner (0,5 liter).

På stripa nederst i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka er det «happy hour» fram til klokka åtte. På Thorvalds får du øl til 62 kroner (0,4 liter) og på Radio får du tre pils for 180 kroner (0,4 liter). Her er ikke mange stoler og bord satt ut enda, så det kan være kamp om plassene.

Undertegnede journalists favoritt ligger i bunnen av gata. Selv om det ikke er spesielt billig, anbefales Trattoria Popolare. Pilsen koster 98 kroner (0,5 liter) og det er sol til seint.

Hvis du vil holde deg vest i Oslo kan vi også anbefale disse stedene:

Skur 33 på Aker Brygge kan du nyte 0,4 liter til 102 kroner, kjenne på havbrisen og titte på båtene. I samme område ligger sommerklassikeren Lekter’n som har øl til 99 kroner (0,4 liter). På samme stripa ligger Asia med pils til 105 kroner (0,4 liter).

En annen sommerfavoritt er Utendørs som ligger midt i St. Hanshaugen-parken. Her får du øl til 99 kroner (0,4 liter).

Hvis du foretrekker å sitte midt på Karl Johan, må du regne med å punge ut. Her serverer Egon pils til 105 kroner (0,45 liter).

Bergen

Verftet er Dagbladets Bergen-journalists favoritt. Der kan du nemlig sitte ved havet og se på «skipstrafikken, måkesvev og solnedgang». En pils koster 98 kroner (0,4 liter).

Men skal du virkelig leve Bergenklisjeen må du dra på Madam Felle på Bryggen. Her må du punge ut, med en pris på 106 kroner (0,4 liter).

Et annet knalltips er ølserveringen på en av Bergens sju fjell, Fløyen. Her kan du enten ta Fløibanen opp eller gå selv. Etterpå kan du nyte fantastisk utsikt med en pils til 95 kroner (0,35 liter).

FJELLTUR: Da Dagbladets journalister bestilt øl på Fløyen fikk de gratis saltstenger. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
FJELLTUR: Da Dagbladets journalister bestilt øl på Fløyen fikk de gratis saltstenger. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Trikken106 i Nøstegaten skal, ifølge en lokalkjent, ha en av byens billigste utepils. Det stemmer ikke helt, men her får du godt med sol, hvis det ikke regner - og pils til 91 kroner (0,4 liter).

Puben Folk og Røvere kan ikke alltid love sol, men det er billig pils. 81 kroner (0,5 liter) før klokka ti, og 86 kroner etter det.

Stavanger

Stavanger kan ikke skryte på seg å ha billig øl, men hvis du liker og kan tåle et ungt miljø har Beverly Hills Fun Pub muligens byens billigste øl til 84 kroner (0,4 liter). Det går rykter om at stedet selger mest alkohol per kvadratmeter i Norge.

Et steinkast unna ligger vinylbaren Blåveis som har middels pris på en halvliter og uteservering på brostein. Prisen for øl er 92 kroner (0,4 liter).

På baren Martinique på Nytorget er det solgaranti og ikke altfor dyr øl (til Stavanger å være). Der koster det 96 kroner for 0,4 liter.

Trondheim

Hvis du ikke er student, så er ikke pilsen billig i bartebyen heller.

På Trondheims Aker Brygge, Solsiden, får du en øl til 102 (0,5 liter) på Graffi Grill. Rett ved siden av kan du få en øl til 92 kroner (0,4 liter) på Barmuda. Her betaler man litt for å sitte i sola.

På andre sida av byen, nærme togstasjonen, ligger Lille Skansen, der det koster 96 kroner (0,5 liter) for pils. Her kan du også skue ut på havet.

Pizza og ølstedet Habitat i sentrum kan være et billigere alternativ. Ølen koster 85 koner (0,4 liter), men de åpner ikke uteserveringen før etter påske.

POPULÆRT UTESTED: Barmuda på Solsiden. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
POPULÆRT UTESTED: Barmuda på Solsiden. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Tromsø

Selv om tromsøværinger må vente en stund til på utepilssesongen, har de fortsatt noen perler å by på.

Det betyr ikke at det er billig. Her får du nesten ikke øl til under 100-lappen. En av unntakene er Verdensteatret i Storgata, som mener de har byens billigste øl. Der koster pilsen 88 kroner (0,4 liter).

I hovedgata finner du restauranten Walter og Leonard, som mener de er en av de billigere alternativene, med 104 kroner for en halvliter.

Nærmest synonymt med utepils er det historiske vertshuset Skarven på Strandtorget, rett ved sjøen. Her får du en øl til 109 kroner (0,5 liter).

PÅSKEDRAMA: Idar Byremo var med på å redde hunden som satt fast i snøen på Hovden. Slik var redningsaksjon. Video: Håvard T-L Knutsen / Dagbladet Vis mer

Påskefjellet

I påsken så er det dessverre ikke lett å oppdrive billig utepils på de populære skistedene. Men her får du likevel noen anbefalinger:

Hemsedal

Hvis du vil menge deg med fiffen og nyte voksenbrus 1100 meter over havet er Fjellkafeen midt i blinken. Den ligger midt i Hemsedal skisenter og du må punge ut hele 125 kroner for 0,5 liter.

Det billigste alternativet finnet du ikke på fjellet, men i sentrum, nærmere bestemt Hemsedalcafé. Her koster det 99 kroner (0,4 liter).

Trysil

I skibakken på Trysils fjellvegg ligger det populære spisestedet Skihytta. Uteserveringer har 300 plasser og afterski på fredager og lørdager. Billig er det ikke, og du må punge ut med 120 kroner for en halvliter (0,5 liter).

Et annet kjent afterskisted er Laaven. Her koster ølen 118 kroner (0,4 liter) og det er mulighet for å danse både ute og inne. Obs! Det kan være inngangspenger på ettermiddagen.

Hafjell

Nederst i bakken på Hafjell finner du Lodgen hvor du får øl for 99 kroner (0,4 liter). De lover også topp afterskistemning på lørdager.

Vil du enda høyere opp, rett ved Hafjellstoppen, kan du dra på Vidsyn som ligger sør for stolheis nummer tre. Her koster ølen 102 kroner (0,4 liter).

Du kan også få en pils øverst i sola på Skavlen til 109 kroner (0,4 liter). Hvis det blir et par for mange kan du ta skiene under armen og gondol ned igjen.

Geilo

Stedet der «det skjer» for tida er på Havdalskroa som ligger midt i skibakken på Geilo. I påska arrangerer de en påskefestival med «fire dagers fest». De har også den dyreste utepilsen i denne oversikten med 126 kroner (0,5 liter).

Hvis du vil nyte øl i litt roligere omgivelser, er både Sofias og Dr. Holms i Geilo sentrum populære steder. Her koster ølen på førstnevnte 95 kroner (0,4 liter) og på sistnevnte 98 kroner (0,4 liter).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer