Pristest forsikring hund og katt

Her får du billigst forsikring på hunden eller katten din

Norsk Familieøkonomi har pristestet dyreforsikringer og funnet store forskjeller. Se hvor det er billigst.

STORE FORSKJELLER PÅ DYREFORSIKRING: Norsk Familieøkonomi har sjekket priser og vilkår på forsikring på hund og katt, og avslører store forskjeller både hva gjelder pris og vilkår. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
STORE FORSKJELLER PÅ DYREFORSIKRING: Norsk Familieøkonomi har sjekket priser og vilkår på forsikring på hund og katt, og avslører store forskjeller både hva gjelder pris og vilkår. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge forsikringsbransjen, er det stadig flere som velger å forsikre hundene sine. Sykdommer og skader kan bli kostbart dersom du skal betale all legebehandling selv.

Men det er store forskjeller både på hva det koster å forsikre ulike hunderaser – og hva forsikringen koster hos ulike forsikringsselskap.

Dinside har tidligere skrevet om hvilke hunderaser som er dyrest og billigst å forsikre – og du får svar på det ved å klikke deg inn på denne artikkelen:

Nå har Norsk Familieøkonomi pristestet hunde- og katteforsikringer i de største forsikringsselskapene og kan fortelle hvor du får den dyreste og den billigste forsikringen. Du finner hele testen hos Norsk Familieøkonomi.

Best i test

POPULÆR KOMPIS: Hvilken hunderase du velger, avhenger gjerne av hvilken alder du har. Chihuahua, som på bildet, er populære blant de yngre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
POPULÆR KOMPIS: Hvilken hunderase du velger, avhenger gjerne av hvilken alder du har. Chihuahua, som på bildet, er populære blant de yngre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Norsk Familieøkonomi har i sin pristest undersøkt prisene på bestemte raser: Labrador Retriever og Chihuahua, samt en huskatt og en rasekatt.

Seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi, Eva Sørmo, forteller at det er store forskjeller både i pris og vilkår.

– Mellom dyreste og billigste forsikring kan det skille flere tusenlapper, men enda viktigere er forskjellene på de beste og dårligste dekningene. Eksempelvis er Tryg, DNB og Agria gode på dekning av tannbehandling i forbindelse med tannproblemer, som er svært vanlig blant både hunder og katter, mens andre bare dekker trekking av tenner som har knekt i en ulykke, sier Sørmo.

For eksempel varierer forsikringsprisen for en Chihuahua fra 5.732 kroner til 2.133 kroner, ifølge Norsk Familieøkonomi.

BILLIGSTE OG DYRESTE FORSIKRING: Norsk familieøkonomi har sjekket prisene på dyreforsikringer. Det er store forskjeller på pris - men også på vilkår og innhold. Foto: Norsk familieøkonomi
BILLIGSTE OG DYRESTE FORSIKRING: Norsk familieøkonomi har sjekket prisene på dyreforsikringer. Det er store forskjeller på pris - men også på vilkår og innhold. Foto: Norsk familieøkonomi Vis mer

De anbefaler at du sjekker både egenandeler og eventuelle maksbeløp for dekninger, før du bestemmer deg for forsikringsselskap.

Ifølge Ingeborg Andreassen, kommunikasjonsmedarbeider i Norsk familieøkonomi, vil best i test avhenge av hvilken rase det er snakk om.

– Hvilket selskap som er best og dårligst, varierer fra rase til rase og fra hund til katt. I prisoversikten ser man at det skiller store summer mellom billigste og dyreste forsikring. Skal du forsikre en Labrador Retriever som er to år gammel, er forsikringen til If dyrest og mer enn dobbelt så dyr som SpareBank1s forsikring – som er den billigste. Hos Gjensidige koster det over 3000 kroner å forsikre en Maine Coon, mens hos Codan, SpareBank1 og Tryg koster det under 1500 kroner.

Norsk familieøkonomi har innhentet priser fra 10 forsikringsselskaper: Agria, Codan, DNB, Frende, Gjensidige, If, Nemi, SpareBank1, Storebrand og Tryg.

Noen av de viktigste kriteriene i testen er egenandel, dekning behandling, dekning medisiner, erstatning, varighet og pris.

Husk at det er store forskjeller på hva det koster å forsikre ulike raser:

Tryg Forsikring har tidligere fortalt til Dinside at mens forsikringsprisen på de dyreste rasene ligger på 6.000 kroner og oppover, ligger de rimeligste rasene på cirkca 1.500 til 2.000 kroner per år.

Dette avgjør prisen

Det kan være forskjeller på hva som inngår i forsikringene hos de ulike selskapene. Dette bør du derfor sjekke for din hund eller katt:

Unntak i forsikringsvilkårene vil i mange tilfeller avhenge av hvilken rase det er snakk om.

Prisen på forsikringen går på en risikovurdering som forsikringsselskapet har gjort på sannsynlighet for skade på nettopp din hund- eller katterase.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer