Prissjekk på juletrær

Her får du billigst juletre

Det skiller 351 kroner mellom billigste og dyreste forhandler av de Dinside har sjekket.

TID FOR TRE: Jula nærmer seg med stormskritt, og mange er på utkikk etter et perfekt juletre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TID FOR TRE: Jula nærmer seg med stormskritt, og mange er på utkikk etter et perfekt juletre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Med bare to uker til jul, begynner flere å se etter et juletre de kan pynte og la lyse opp i stua gjennom høytiden.

Nylig meldte Nationen (krever abonnement) at flere lokale juletreprodusenter ikke klarer å konkurrere med prisen til Coop, som har begynt å selge juletrær på kundenes etterspørsel.

Dinside har derfor sjekket prisene på ekte juletrær hos landsdekkende og lokale forhandlere, og gir deg oversikt over hvem som selger trærne billigst og dyrest.

Du bør, imidlertid, også se hva dine lokale juletreprodusenter vil ha for de «grønne, glitrende» og vurdere om du heller vil støtte dem. På norskjuletre.no finner du oversikt over lokale juletreforhandlere.

Priser fra 249 kroner

Det er relativt store prisforskjeller på juletrær hos de lokale forhandlerne og de landsdekkende kjedene. Dinside har hentet prisene på juletrær fra nettsidene eller per telefon mandag 9. desember 2019.

Her ser du prisoversikten:

Forhandler Type tre Høyde Pris
PlantasjenEdelgran175-200 cm299 kroner
Juletre.no, Årnes/RomerikeVanlig norsk gran-fra 450 kroner
Selvig juletre, RandabergNormannaedelgran175-225 cm600 kroner
Klakeegg Juletreskog, ByrkjeloEdelgran175-250 cm550 kroner
Juletregården Breivika, TrondheimVanlig julegran-500 kroner
Coop Obs Bygg og ByggmixNorsk edelgran150-250 cm249 kroner for medlemmer, 599 kroner ordinært

Som du ser er det Coop-medlemmene som kan gjøre et juletrekupp, mens Plantasjen følger etter på en god andreplass. For ikke-medlemmer kan det lønne seg å sjekke prisene hos sin lokale juletreforhandler.

På det meste er det en prisforskjell på 351 kroner for juletrær.

- Det er i overkant av 70 butikker som selger juletrær: Hos 54 Coop Obs Bygg-butikker og resten hos Coop Byggmix, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen til Dinside.no.

JULETRESALG: Coop Byggmix i Oppdal reklamerer på Facebook med billige juletrær. Foto: skjermdump.
JULETRESALG: Coop Byggmix i Oppdal reklamerer på Facebook med billige juletrær. Foto: skjermdump. Vis mer

Priskrig

Flere små, norske produsenter melder at de vil stoppe juletreproduksjonen på grunn av for hard konkurranse, opplyser daglig leder John-Anders Strande i Norsk Juletre. Det er særlig mindre produsenter dette går ut over, som ikke kan levere til store kontrakter, da hovedsakelig i Trøndelag, Sogn og Fjordane og Hordaland.

Coop er en av de store priskonkurrentene til de lokale juletreprodusentene. Kommunikasjonssjef Kristiansen påpeker, imidlertid, at de kjøper trær fra totalt 28 norske produsenter. De selger juletrær fordi dette er noe kundene deres ønsker å få kjøpe hos dem.

I fjor solgte Coop 40.000 juletrær til norske kunder.

Del gjerne forslag til lokale forhandlere og deres priser i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer