Her får du billigst sommerbensin

Moralen er: Hold deg unna de største og mest kjente bensinkjedene...

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er for mange lik med mye bilkjørsel. Tiden der man farter rundt for å oppleve nye sider av landet sitt, eller besøker familie og venner.

Men hvorfor ikke minimere budsjettet maksimalt? Og spare så mye penger som mulig på feriebensinen – slik at det heller blir penger igjen til andre og morsommere ting?

Se også: Dagens bensin- og dieselpriser.

Like dråper, ulike priser

DinSide Økonomi har sett på bensinprisene for det første halvåret i 2007. Og som alltid, det er markante forskjeller på hva en liter bensin og en liter diesel koster hos de ulike kjedene.

Men enda verre: Forskjellene er enda større nå, enn sist vi sjekket prisforskjellene.

Kort fortalt har prisen for en liter bensin i snitt vært 10,78 kroner hos kjeden Rema, når man ser på tallene fra første halvår. Til sammenlikning har giganten Shell i snitt tatt hele 11,40 kroner for en liter bensin. Forskjellen er dermed hele 62 øre, noe som betyr at du kan spare nesten 1.000 kroner årlig, om du totalt kjøper 1.500 liter bensin.

For diesel er forskjellen enda større. Jet har nemlig i snitt tatt 9,26 kroner for en liter diesel i årets første seks måneder. De uavhengige stasjoner har hatt en snittpris på 10,09 kroner - og du kan altså i beste fall spare 83 øre per liter, om du er konsekvent. Det betyr, om du tanker 1.500 liter diesel hvert år, at du kan spare rundt 1.250 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer