Her får du gode studentrabatter

Ingen vits å betale fullpris, når du kan slippe billigere unna.

Trening, øl og flybilletter: Er du student, trenger du ikke alltid betale full pris! Foto: Colourbox
Trening, øl og flybilletter: Er du student, trenger du ikke alltid betale full pris! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en jungel av gode og ikke så gode studentrabatter å velge mellom. Vi har plukket ut et lite utvalg av gode tilbud som kommer godt med når lommeboka er tynn. Vet du om noen flere? Legg igjen en melding nederst i artikkelen!

Transport

Tog: Nsb tilbyr billetter til rabattert pris for studenter. Du kan få 25 prosent avslag på ordinære billetter, og cirka 40 prosent avslag på periodebilletter.

Men å få studentrabatt i Nsb er et eget lite byråkrati i seg selv. Du må nemlig ha tre dokumenter for at Nsbs konduktører skal være sikre på at du virkelig er student. Så har du et gyldig studentbevis med foto, en attestasjon fra skolen og sist, men ikke minst, gyldig legitimasjon kan du spørre pent om å få rabatt på toget.

Billigere flybilletter? Ja, takk! Foto: Colourbox
Billigere flybilletter? Ja, takk! Foto: Colourbox Vis mer


Flytoget: Flytoget gir ungdommer fra 16-20 år og studenter halv pris på billetten. Er du student, må du vise studiebevis ved kontroll.

Buss: Nettbuss har forskjellige rabattordninger, avhengig av hvor du tar buss fra og til. Se på denne nettsiden for hvilke rabatter som gjelder deg. TIMEkspressen, som er tilknyttet det samme busselskapet, gir som regel 25% rabatt på reiser, dersom du kan vise fram gyldig studentbevis.

Fly: Sas har rabatterte billetter for ungdommer (12-25 år) og studenter med gyldig studentkort (opptil 31 år). Du får reiser innen Sør-Norge for 970 kroner én vei, og reiser fra Sør- til Nord-Norge for 1.045 kroner én vei. Sas-eide Widerøe har liknende rabatter for studenter.

Lokal kollektivtransport: Bor du i hovedstaden får du studierabatt på trikk, buss, t-bane og båt som er organisert av Ruter. Du må være student ved et studiested i Oslo for å få med deg rabatter fra Ruter. Rabatten gir et avslag på 40 prosent av ordinær pris, og gjelder kun på periodebilletter.

Se forøvrig Trafikanten for studentrabatter og rutetider på kollektivtransport på Østlandet.

I Bergen får du drøyt 40 prosent rabatt på periodebilletter. Disse billettene varier i en måned fra påstemplet dato. Les mer på Tides nettsider.

I Trondheim kan du få månedskort for studenter til 410 kroner. Du kan også få et semesterkort som gjelder høsten ut for 1.550 kroner. Les mer på Team trafikks nettsider.

Faksimile av The Economist.
Faksimile av The Economist. Vis mer


Lesestoff til 1/4 av prisen

Liker du å holde deg oppdatert? Nettsiden Studentabonnement.com tilbyr abonnementer britiske og franske tidskrifter til langt lavere pris enn i kiosken. For eksempel kan du få det anerkjente The Economist for 11,83 kroner per utgave - mot 48 kroner som magasinet koster på Narvesen. Ulempen? Du må binde deg for tre år. Det finnes riktignok kortere bindingstider, men til noe høyere priser.

Studenttorget har også en rekke bladtilbud til studenter, og her finner du også noen norske magasiner. For eksempel får du et årsabonnement på Kapital til 645 kroner.

Her er et utvalg aviser fra forskjellige deler av landet, som tilbyr abonnementer med redusert pris til studenter:

AvisStudentrabatt
AftenpostenDu får halv pris på avisen. Totalprisen er forskjellig fra hvor i landet du bor. Er du osloborger og skal ha morgenavisen i ett år betaler du 1272 kroner
Dagens NæringslivFlere typer abonnementer. Bestiller du et årsabonnement betaler du bare 50 prosent av ordinær pris. Det vil si at du må punge ut 1.725 kroner for å få avisen hjem i 12 måneder.
AdresseavisenEtt års studentabonnement koster 1.563 kroner om du betaler med avtalegiro. Et ordinært abonnement koster 2.292 kroner
Bergens TidendeOm du bor i Hordaland eller Sogn og Fjordande får du ett års abonnement for drøyt halv pris, det vil si 1.188 kroner. Bor du utenfor dette området må du plusse på en tusenlapp.
NordlysStudenter i Tromsø betaler hav pris på abonnementene. For ett år kommer regningen altså på 1055 kroner.
Stavanger AftenbladDu får studentabonnement for 1.188 kroner i året, mot normalprisen på 2.128 kroner.


Trening

Studenter bare fester og drikker, sa du? Nei, da, det er mange andre aktiviteter studentetene bedriver tiden med. For eksempel å holde seg i form. Noen av de største treningssentra tilbyr reduserte priser til studenter. Sats har studentrabatter, men hvor gunstige disse er varierer fra et treningssenter til et annet. Her har du en oversikt over prisene på ditt nærmeste Sats (pdf-dokument).

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer


Elixia opplyser også på sine nettsider at de har studentrabatter, men verken sentralbordet eller nettsiden har svar på hvor mye denne rabatten ligger på. Ta kontakt med ditt nærmeste senter og spør om du kan få studentrabatt.

Friskis&Svettis har også studentrabatter, og som overalt ellers varierer disse rabattene fra sted til sted. Prisene finner du på Friskis&Svettis' nettsider.

Sprek og blid skryter av å være Vestlandets største treningssenterkjede. Ordinær pris er på hele 699 kroner per måned. Er du student slipper du unna med 369 kroner i måneden, dersom du betaler med Avtalegiro.

Studerer du vet et av de større studiestedene i landet, er sjansene store for at det finnes egne treningssentra tilknyttet universitetene. Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har en rekke tilbud, og prisene varierer fra hvilket studiested du er tilknyttet. Treningstilbudene gjelder også for de som ikke er studenter, men da må du regne med en betydelig høyere kontingent. Her er alle prisene for høsten 2008.

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) tilbyr trening for 750 kroner per semester for studenter i Bergen.

NTNU-studenter kan trene et helt semester på Studentsamskipnaden i Trondheims (SiT) treningssentra for bare 350 kroner i semesteret. Studenter ved HiST og DMMH i Trondheim må betale 100 kroner mer for det samme tilbudet.

Studenter i Tromsø kan få treningsmedlemskap gjennom Studentsamskipnaden i Tromsø. Dette koster 920 kroner i semesteret, eller 350 kroner per måned.

På Sportssenteret til Studentssamskipnaden i Stavanger får du studiepris på 975 kroner per semester, eller 1.900 kroner per år. Andre må punge ut med 4.740 kroner i året for samme medlemskap.

Kultur og opplevelser

Kulturarrangementer og opplevelser med studentrabatter finnes i fleng. Her er et lite utvalg av godbitene:

Studenter får se fotball til rabatterte priser. Foto: Colourbox.com
Studenter får se fotball til rabatterte priser. Foto: Colourbox.com Vis mer


I Oslo tilbyr Norsk Sjøfartsmuseum rabattert inngangsbillett. Har du et gyldig studentkort, betaler du 25 kroner i stedet for ordinær pris på 40 kroner. Har du heller lyst til å se vikingskipene på Bygdøy? Da betaler du bare 35 kroner som student, mot 50 kroner som er ordinærpris for voksne. Norsk teknisk museum har billetter til 40 kroner for studenter, mot ordinær pris på 80 kroner. Kon-Tiki-museet tar vanligvis 50 kroner for inngangsbilletten, men lar studenter med studentbevis slippe unna med 35 kroner.

Lei av å traske gangene i museer, og heller vil sitte ned og bli underholdt, er kanskje teater noe for deg. Nationaltheatret gir rabatter til studenter. Avslagene er på 25-50 prosent avhengig hvor du vil sitte.

Fotballgal? Osloklubbene Lyn og Vålerenga har studentrabatter på sine hjemmekamper. Lyn har billetter til 100 kroner for studenter. Vålerenga tilbyr også studentbilletter til hundrelappen.

I Bergen kan du for eksempel ta deg en tur på Kunstmuseene. Studentbillettene får du for 35 kroner, men er du kunststudent betaler du null og nada.

I Trondheim får du studentrabatt på Rosenborgs kamper på Lerkendal. Prisene kan variere, men skal være de samme som for barn og honnør. Blir du trøtt av fotball, så kanskje Trondheim symfoniorkester klarer å kapre din oppmerksomhet? De tilbyr billetter til sterkt rabatterte priser for studenter. Trøndelag teater lover på deres nettsider at studenter skal få rabatter. Sjekk de forskjellige forestillingene for billettpriser.

Se Tromsøs hjemmekamper på Alfheim for studentpris. De rabatterte billettene koster fra 100-180 kr, alt ettersom hvor du vil sitte.

Øl, øl og mere øl

Studenter har fått mye pepper fordi mange av dem drikker for mye. Og de relativt lave alkoholprisene på studiestedene er vel ikke med på å oppfordre til mindre alkoholbruk. For ikke lenge siden sjekket DinSide ølprisene i de store studentbyene i landet.

Her får du gode studentrabatter


I studentbaren på Chateau Neuf i Oslo koster en øl 34 kroner for studenter. I Bergen koster halvliteren 49 kroner på det studentdrevne Kvarteret (prisen er den samme for ikke-studenter). Blir det for dyrt kan du slippe unna med 25 kroner for en 0,4 liter øl på barene Klubben og Campus på Norges handelshøyskole i Bergen. På studenthuset Driv i Tromsø koster det 39 kroner for en halvliter øl på onsdager, og 44 kroner ellers i uka. Og på Studentersamfundet i Trondheim får studenter en halvliter for 39 kroner, mot 51 kroner som er normalpris.

Flere billige vannhull

Bank og forsikring

Mange banker har tilpassede ordninger og tilbud for studenter. DnB Nor har for eksempel et studentprogram som tilbyr både Visakort og Mastercard uten årsgebyrer. Nordea tilbyr forsikringer for studenter, og har egne program for unge opp til 28 år. Gjensidige har blant annet pakker for studenter i utlandet, der du får med ulike forsikringer som reise-, ulykkes-, innbo- og studieavbruddsforsikring. Europesike reiseforsikring og Gouda reiseforsikring tilbyr også reiseforsikringer spesialtilpasset studenter.

Finn flere studentrabatter

 • Studentkatalogen Enorm oversikt over tilbud til studenter over hele landet. Finnes både på nettet og i papirform. Svært oversiktlig og detaljert side.


 • Studentrabatt Fin side i samme sjanger som Studentkatalogen. Ikke like omfattende, men du vil fortsatt finne noen gode tips til studentrabatter her.


 • Studentplaneten Fin, liten side, med noen få studierabatter. Verdt et klikk eller to.


 • Studenttorget

  Hele Norges Studentportal, kaller de seg. Og her finner du studierelaterte nyheter, og gode tilbud.


 • Studentkortet

  Kort som koster 200 kroner per studieår, men som til gjengjeld gir deg studentrabatter på utvalgte varer.

 • Del dine tips og kommentarer i debattfunksjonen nederst!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer