Dollarstores, verdibutikker:

Her får du halv pris

Dollarstores, eller verdibutikker, er vekstvinnere i dagligvaremarkedet. Det er ikke så rart, når du ser hvor mye du kan spare, om du velger klokt.

HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men handleturen kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk. Foto: Elisabeth Dalseg
HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men handleturen kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene stiger, kampen om kundene er hardere, og såkalte «verdibutikker», tidligere kalt «dollarstores», er vekstvinnere, var konklusjonen da analysebyrået NielsenIQ la fram dagligvarerapporten for 2022 torsdag

Man tenker gjerne at disse verdibutikkene, Europris, Normal, Rusta, Nille og Dollarstore, er stedet å gå for interiør og oppbevaring, men de har etter hvert spist en langt større del av omsetningen i dagligvaremarkedet, da særlig innen kategoriene vask, hygiene og godteri.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Vi har sjekket prisene på et utvalg varer i verdibutikkene Normal, Europris og Dollarstore i Oslo sentrum, og konklusjonen er klar: Her er det mye å spare, om du velger klokt.

Normalt: Spar opptil 50 prosent

Normalt var den butikken vi fant flest varer å sammenlikne med. Og her kan du spare mye, om du velger riktig. For eksempel er det halv pris på Gilette Satin Care om du kjøper en to-pakk på Normal. Det er også omtrent halv pris på Cloetta påskeskum og klassisk HP Sauce her, sammenliknet med vanlige lavprisbutikker.

Det er likevel ikke alt som er et kupp. For eksempel er Libresse-bindene vi fant billigere i vanlige matbutikker - før rabatter, og du sparer over 40 kroner per liter på å kjøpe Vanish Oxi Action Powerspray på Oda framfor på Normalt.

Europris: Spar 52 prosent

Europris er kanskje den butikken som har flest produkter som likner på dem vi finner i vanlige butikker - men her var det mye mer varierende hvor mye, eller om, du sparer.

Er du glad i Vanish, har vi akkurat lært at det er nesten halv pris i vanlige dagligvarebutikker, framfor Normal. Her er forskjellen bare ni kroner, eller drøye 18 prosent. Dersom du er i markedet for en stor boks med Vanish Oxi Action laundry booster-pulver, er Europris stedet å gå. Her koster en boks 73,27 kroner per kilo, mot 154,04 kroner i dagligvarebutikken, og det du sparer mest på. Det er 52 prosent billigere.

I snacksavdelingen kan det være lett å se seg blind på priser, da chipsposene varierer med noen gram her, og noen titalls gram der. Du sparer likevel en knapp tier per kilo om du kjøper Sørlandschips sine små poser med smak av spansk paprika på Europris, mens Maaruds paprikachips, er 25 kroner dyrere per kilo.

Dollarstore

Dollarstore var den butikken vi fant færrest sammenliknbare produkter i. Men det som først føltes som å tre inn i en parallell kopiverden, ble fort en liten nostalgitripp. For en som har bodd i Storbritannia var det et artig gjensyn med merkenavn som Febreeze, Lenor, Surf, Oxy og Ariel.

Og jammen har de ikke dratt Cillit Bang fram fra glemselen!

Eksemplene under er for få til å kunne trekke noen som helst konklusjoner, men de kan kanskje likevel gi et lite innblikk.

Dollarstore er for øvrig butikken som har brakt Tiktok-fenomenet the Pink Stuff til hovedstaden.

Slik sjekket vi:

  • Vi har sjekket et utvalg priser i tre verdibutikker i Oslo sentrum, torsdag 9. mars.
  • Til sammenlikning har vi brukt en kombinasjon av dagligvarebutikker i nærheten, samt supplert med Oda.no og Meny for å finne sammenliknbare produkter.
  • Dette har vært en øvelse i å finne billige varer, så her har vi lett oss fram til billigste kilo- eller literpris på tilsvarende varer, uavhengig av størrelse. Størrelsen på produktet i butikk er indikert i tabellen.
  • Vi tar forbehold om utsolgte produkter og endringer i pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer