Dollarstores, verdibutikker:

Her får du halv pris

Dollarstores, eller verdibutikker, er vekstvinnere i dagligvaremarkedet. Det er ikke så rart, når du ser hvor mye du kan spare, om du velger klokt.

HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men handleturen kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk. Foto: Elisabeth Dalseg
HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men handleturen kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene stiger, kampen om kundene er hardere, og såkalte «verdibutikker», tidligere kalt «dollarstores», er vekstvinnere, var konklusjonen da analysebyrået NielsenIQ la fram dagligvarerapporten for 2022 torsdag

Man tenker gjerne at disse verdibutikkene, Europris, Normal, Rusta, Nille og Dollarstore, er stedet å gå for interiør og oppbevaring, men de har etter hvert spist en langt større del av omsetningen i dagligvaremarkedet, da særlig innen kategoriene vask, hygiene og godteri.

Vi har sjekket prisene på et utvalg varer i verdibutikkene Normal, Europris og Dollarstore i Oslo sentrum, og konklusjonen er klar: Her er det mye å spare, om du velger klokt.

Normalt: Spar opptil 50 prosent

Normalt var den butikken vi fant flest varer å sammenlikne med. Og her kan du spare mye, om du velger riktig. For eksempel er det halv pris på Gilette Satin Care om du kjøper en to-pakk på Normal. Det er også omtrent halv pris på Cloetta påskeskum og klassisk HP Sauce her, sammenliknet med vanlige lavprisbutikker.

Det er likevel ikke alt som er et kupp. For eksempel er Libresse-bindene vi fant billigere i vanlige matbutikker - før rabatter, og du sparer over 40 kroner per liter på å kjøpe Vanish Oxi Action Powerspray på Oda framfor på Normalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer