Her får du ikke benytte gavekort

Du kan glemme å bruke gavekortet i nettbutikkene.

GAVEKORT KAN IKKE BRUKES I NETTBUTIKKENE: Du får ikke bruke gavekortet fra disse kjedene, til å hendle i kjedenes nettbutikker. Ennå. Foto: Kristin Sørdal
GAVEKORT KAN IKKE BRUKES I NETTBUTIKKENE: Du får ikke bruke gavekortet fra disse kjedene, til å hendle i kjedenes nettbutikker. Ennå. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om du har gavekort hos eksempelvis Jernia, Elkjøp, Lefdal eller Expert, kan du ikke bruke det i alle kjedenes butikker:

For verken Lefdal, Elkjøp, Expert eller Jernia lar deg bruke gavekortet i nettbutikken.

- Nei, det kan man ikke i dag, dessverre, er svaret fra alle de fire store landsomspennende kjedene som DinSide har vært i kontakt med.

Forklaringen på hvorfor dette ikke er mulig, er noenlunde lik hos de fleste.

- Det henger sammen med at vi har et gammelt system i nettbutikken, derfor ikke vært mulig å koordinere det, sier Ole Johan Lindøe, nordisk direktør for netthandel hos Expert til DinSide. Men vi jobber med å få dette på plass i vår nye nettløsning nå. Men endelig tidspunkt vet jeg ikke ennå, sier Ole Johan Lindøe, nordisk direktør for netthandel hos Expert.

Det er dog et unntak, men heller ikke det går helt på skinner: Clas Ohlson lar deg nemlig sende inn gavekortet manuelt, og dermed får du muligheten til å benytte det til handel i nettbutikken. Flere av kjedene sier også at butikken skal kunne bestille opp varen for deg, slik at du kan hente den i butikken og dermed betale varen med gavekortet der.

Hos Expert, Lefdal, Jernia og Elkjøp må du imidlertid bare bruke gavekortet i den vanlige butikken, eller vente på at den tekniske utfordringen er løst.

Men pass bare på at ikke gavekortet løper ut mens du venter: Ett av fire gavekort blir aldri brukt

Har du egne erfaringer med saken? Skriv inn i debattforumet nedenfor.

Og dette svarte de andre butikkene

– Kan man benytte gavekort i nettbutikken?

– Nei, man kan ikke betale med gavekort i nettbutikken per i dag. Grunnen er at all vår erfaring sier at vi må ha en så enkel betalingsløsning som mulig, og i dag har vi ikke mulighet til at kan kombinere flere betalingsløsninger. Ofte når man handler hos oss har man kanskje et gavekort på 500 kroner, og så koster varen kanskje 1.300, og da må man betale resten på en annen måte. Det blir et problem når man må betale halvparten med gavekort og resten med kanskje Visa, sier Åshild Indresøvde, informasjonssjef i Elkjøp Nordic AS til DinSide.

– Vi jobber med å få det til, men ser for oss at det kan ta opp i mot et år for å få til den muligheten, sier Indresøvde videre.

– Nei ikke enda dessverre. Vi har ikke klare systemer for dette enda, det jobbes med det. Jeg har ikke noen dato å gi deg, men i løpet av høsten bør det være på plass, sier Trygve Hillesland i Lefdal.

Heller ikke hos Jernia kan du bruke gavekortet i nettbutikken.

– Per dags dato kan man dessverre ikke benytte gavekort i nettbutikken. Jernias nettbutikk ble lansert november 2010 og er fortsatt i en utviklingsfase. Gavekort har frem til nå ikke vært en prioritert aktivitet, sier Heidi Brandt, nordisk markedssjef hos Jernia AS.

Brandt kan ikke på nåværende tidspunkt si akkurat når dette vil bli mulig.

– Send det inn fysisk

Clas Ohlson er den eneste av kjedene som vi har vært i kontakt med i denne omgang, som lar deg bruke gavekortet til netthandel direkte.

– Nei, ikke elektronisk direkte i nettbutikken, man må i så fall sende inn gavekortet til oss fysisk. Da kan vi benytte oss av dette, sier Alf Jondahl, distansehandelssjef hos Clas Ohlson. Dette er på grunn av tekniske utfordringer, forskjellige plattformer som ikke snakker sammen, fortsetter han.

Jondahl sier at det vil være på plass så snart som mulig.

– Vi jobber med saken, men det vil ta noe tid ennå, sier Jondahl til DinSide.

– Kan bestille, men ikke bruke gavekortet

Vi har spurt kjedene hvorvidt det er mulig å få butikken til å bestille opp varen fra nettbutikken dersom butikken ikke har den spesifikke varen i sitt sortiment, og dermed hente varen i butikken - og dermed benytte gavekortet.

– Man kan bestille det og hente det ut i butikken, men ikke bruke gavekortet. Vi har et ønske om at nettet og butikkene skal spille sammen, og det innebærer å bruke de samme betalingsmåtene både i butikk og på nett. Det må vi greie å levere på i løpet av kort tid, sier Lindøe i Expert til DinSide.

– I Sverige holder de på å implementere et felles gavekort i butikk og på nett, så vi har en klar plan på å få det til, slik at det blir lettere for kunden, sier Ole Johan Lindøe videre til DinSide.

– Generelt bestiller alle våre varehus opp varer som kunden ønsker, det er noe vi gjør hele tida. Og ligger det på nett er det stort sett i vårt sortiment, og da kan man bruke gavekortet i butikken. Med mindre det er et internettilbud, internettkampanjer kan kun kjøpes på nett, sier Indresøvde i Elkjøp til DinSide.

– Man kan også bestille på nett og hente varen i butikken, collect at store, men da kreves det at varen er på lager i butikken, forklarer Indresøvde.

Både Hillesland i Lefdal og Johndal i Clas Ohlson sier til DinSide at det er fullt mulig å få butikken til å bestille opp varen og dermed hente den i butikken og betale med gavekort på den måten. Også Brandt hos Jernia sier at dette skal være mulig i deres butikker.

– Ja, butikken skal kunne bestille en vare for kunden som kun er i nettbutikken og dermed kan gavekortet benyttes, sier Heidi Brandt

Har du egne erfaringer med saken? Skriv inn i debattforumet nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer