Her får du ikke brukt norske bankkort

Fra i dag skal det ikke være mulig å bruke norske bankkort til kjøp av pengespill i eller fra utlandet. Men ingen regler uten unntak.

NYTT FRA 1. JUNI: Norske betalingskort kan ikke lenger brukes til å betale direkte for å spille på utenlandske pengespill. Foto: Colourbox.com
NYTT FRA 1. JUNI: Norske betalingskort kan ikke lenger brukes til å betale direkte for å spille på utenlandske pengespill. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter liker ikke at nordmenn spiller utenlandske pengespill, enten det er på nettet eller på ferieturen.

Lotteri- og stiftelsestilsynet kan ikke kontrollere hvordan slike bedrifter opererer, derfor blir det nå gjort tiltak til å få nordmenn til å holde seg unna utenlandske spill.

Fra i dag blir det dermed umulig å bruke norske bankkort og bankkonti til å betale direkte eller motta direkte penger fra utenlandske pengespill.

- Formålet er å sikre et regulert og kontrollert tilbud av pengespill gjennom å avgrense tilgangen til pengespill som ikke har norsk løyve, melder Lotteri- og stiftelsestilsynet, som har ansvaret for å følge opp forskriften.

I praksis vil dette si at det bare vil være mulig å betale med norske betalingskort på spill regulert av Norsk Tipping og Norsk Rikstoto.

Blokkerer kortet

Forbudet betyr altså at norske banker eller andre norske finansinstitusjoner ikke har lov til å godkjenne betaling til eller overføringer fra utenlandske brukersteder som er registrert som pengespill.

- Dersom selskapet er registrert som et kasino eller en pengespilltilbyder, skal kortet være blokkert for at du kan bruke det der, forklarer seniorrådgiver Steinar Hatlestad i Lotteritilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer