«Hjemmekontor» på hotell

Her får du jobbe i fred og ro

Vi har testet ut tilbudet om «hjemmekontor» på hotell - som flere hotellkjeder tilbyr under coronakrisen. Det kan trygt anbefales!

HJEMMEKONTOR: Trenger du litt ekstra ro til å jobbe en dag? Flere hoteller kan tilby deg hotellrom på dagtid, til bruk som kontor. Foto: Berit B. Njarga
HJEMMEKONTOR: Trenger du litt ekstra ro til å jobbe en dag? Flere hoteller kan tilby deg hotellrom på dagtid, til bruk som kontor. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unger som maser. Ektefeller som dukker opp i bakgrunnen under videochat med jobben - i bare trusa.

- Går det ikke an å få litt fred?

Etter å ha blitt beordret på hjemmekontor for over en måned siden av selveste statsministeren, er det nok flere som lurer på dette.

Hjemmekontor gir nemlig ikke fullt så mye sinnsro som det sikkert høres ut -når du fyller det opp med barnehagebarn, hjemmeskole og permitterte ektefeller.

Så hva gjør man - om man trenger en dag til å levere et prosjekt eller få unna en større arbeidsmengde?

Man sjekker inn på hotell.

Hjemmekontor-konge for en dag

Etter en dag på «hotellkontor» - et tilbud blant annet hotellkjeden Nordic Choice dukket opp med da coronakrisa var et faktum, er konklusjonen klar:

Ja, vi tok med morgenkåpa hjemmefra. Er man på hotell, så er man på hotell. Foto: Berit B. Njarga
Ja, vi tok med morgenkåpa hjemmefra. Er man på hotell, så er man på hotell. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Er behovet for alenetid og stillhet prekært, samtidig som du har mye å få unna på jobb - og du gjerne jobber i morgenkåpa?

Da er dette noe for deg (og meg).

Du får et helt hotellrom for deg selv, arbeidsro, wifi og kaffe såklart, ditt eget bad og seng inkludert, hvis du skulle trenge en powernap.

Vi har testet dette tilbudet på Quality Airport Hotel Gardermoen, der vi bestilte hotellrom for én dag, til den nette sum av 295 kroner.

Selv om vi kun målte netthastigheten til 28 Mbps på «hotellkontoret», holdt dette i massevis til vanlig PC-bruk. Annet enn sur melk på kaffemaskina har vi dermed lite å sette fingeren på.

Bortsett fra at man kanskje ikke vil hjem når arbeidsdagen er over ...

Her får du jobbe i fred og ro

Også prisen synes vi er innafor om du trenger ekstra arbeidsro en dag. Er du heldig vil kanskje enkelte arbeidsgivere bistå med å dekke regningen om du skal ha unna arbeidsoppgaver som er ekstra viktige.

Vi gir opplevelsen terningkast seks!

Slik så vårt hjemmekontor ut på Quality Hotel ved Gardermoen. Foto: Berit B. Njarga
Slik så vårt hjemmekontor ut på Quality Hotel ved Gardermoen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Luksus-kontor for én dag?

Nordic Choice består av forskjellige hotellkjeder innen flere prisklasser, dermed koster hotellkontor noe mer på enkelte av hotellene.

Også andre hotellaktører tilbyr liknende kontor-løsninger på dagtid. Eksempelvis gjelder dette erverdige Refsnes Gods, og spa-hotellene Son Spa og Holmen Fjordhotell - men her må du naturlig nok klare deg uten spabehandlinger.

Presseansvarlig i Scandic-kjeden, Lars Anders Bolsø Vestad, sier derimot at de til nå ikke har opplevd etterspørsel etter et slikt tilbud ved deres hoteller, og derfor har de heller ikke opprettet det.

Andre muligheter?

I tillegg til hoteller, er det også noen andre muligheter for kontor i coronatider.

Forenom.com er en aktør som tilbyr korttidsleie av leiligheter - men da Dinside sjekket denne lå prisnivået en god del høyere enn ved leie av hotellrom. Samtidig får du gjerne tilgang på en leilighet, ikke bare et hotellrom. David Kuhestani, markedssjef i Forenom, opplyser derimot til Dinside at de har priser nede i 30 euro per dag, eller 199 euro per uke.

Kortidsleie gjennom Airbnb kan være en annen mulighet, der man kan leie rom, hytter, leiligheter eller hus - også for bare ett døgn. Og noen av disse ligger på rundt 300 kroner per natt.

Ann Jeanette Myrland ved Son Spa, forteller at de har kunder daglig som benytter tilbudet om hotellkontor.

- Det er i snitt cirka fire rom om dagen som er i bruk. Så det blir ikke en stor inntekt, men veldig hyggelig å tilby i en slik periode, sier Myrland, og legger til at hotellet tilbyr kontorrom i første omgang til 29. april, men sannsynligvis også videre etter det.

Så mye koster det

På Son Spa koster det 395 kroner for leie en dag, og 1495 kroner for en uke. På Refsnes Gods er de tilsvarende prisene 350 og 1350 kroner, inkludert kaffe og snacks, mens Holmen Fjordhotell åpner for kontorbruk fra og med mandag 20. april, tar 295 kroner per dag og lover raskt trådløst nett.

Hotellsjef Ismahene Boussakra ved Refsnes Gods sier de vil tilby dette inntil videre, og at de følger råd og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

Også Frich´s opplyser til Dinside at de kan tilby hotellkontor ved direkte kontakt med Wood hotell i Brumunddal, Frich´s Rudshøgda og Dale Gudbrandsgard for 500 kroner per dag, eller 2500 kroner per uke. Dette gir blant annet tilgang til resepsjonen med kopiservice, kaffe og te, opplyser salgssjef Olga Skreen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer