Her får du landets billigste strøm

71 prosent av oss velger vår lokale strømleverandør. De heldigste bor i en kommune hvor det gode gamle kraftlaget tilbyr strøm til landets laveste priser.

Publisert
Sist oppdatert


Til tross for all fokusen på strømpriser det siste året er strømkundene fortsatt vanskelige å rikke fra sine lokale kraftverk.

Næringspolitisk rådgiver Ole Haugen i Energibedriftenes Landsforbund opplyser at 71 prosent av landets forbrukere fortsatt velger sin lokale leverandør av strøm. Bare 28 prosent har byttet til andre selskap.

- Det ser ut til at det er flere som bytter i sentrale strøk enn ellers i landet, sier Haugen.

Fordel for noen

For noen er dette gunstig. Innbyggerne i Modalen, Forsand, Tokke, Vinje, Suldal, Tydal, Tinn, Hemsedal, Hjartdal og Årdal kan for tiden kjøpe strøm til omtrent 75 prosent av prisen som gjelder ellers i landet. Grunnen er at deres lokale kraftverk ikke benytter seg av sin lokale monopolsituasjon- i hvert fall ikke de neste par ukene.

Landets billigste strøm
Lokal leverandørpris*
Modalen Kraftlag BA24,65
Forsand Elverk30,13
Rauland Kraftforsyningslag (Vinje og Tokke komm.)30,44
Suldal Elverk KF31,62
Årdal Kommunale Energiverk33,7
Tydal Kommunale Energiverk33,85
Tinn Energi AS33,85
Hemsedal Energi34,1
Hjartdal Elverk35,96
*øre per kilowatt time ved et forbruk på 25000 Kwh per år


- ulempe for andre

Det er viktig ikke å tro at alle lokale leverandører tilbyr billig strøm. Vi finner også skyhøye strømpriser blant leverandørene som bare leverer strøm til et fåtall kommuner. Her er de verste:

De dyreste lokale
Lokal leverandørpris*
Ishavskraft AS54,81
Kraftinor AS54,69
Røyken Kraft AS54,62
Hafslund Strøm54,60
Energi1 Kraftsalg Follo AS51,87
Tysnes Kraftlag PL51,85
Hålogaland Kraft AS51,09
*øre per kilowatt time ved et forbruk på 25000 Kwh per årDe som i dag kjøper strøm fra Ishavskraft eller de andre på denne listen vil faktisk komme vel 20 prosent billigere fra det ved å velge en av de billigste landsdekkende leverandørene av strøm.

Bor i Nord?


Innbyggerne i de nordligste fylkene vil kanskje ikke kjenne igjen sine priser i denne tabellen. Dette skyldes at det i hele Nord-Norge er fritak for merverdiavgift. I Nord-Troms og Finnmark er det fritak også for forbruksavgift på strøm. Likevel tar vi med begge avgiftene med i våre beregninger, slik at også nordlendinger skal kunne sammenlikne sine priser med andre alternativer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer