Her får du landets billigste strøm

71 prosent av oss velger vår lokale strømleverandør. De heldigste bor i en kommune hvor det gode gamle kraftlaget tilbyr strøm til landets laveste priser.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for all fokusen på strømpriser det siste året er strømkundene fortsatt vanskelige å rikke fra sine lokale kraftverk.

Næringspolitisk rådgiver Ole Haugen i Energibedriftenes Landsforbund opplyser at 71 prosent av landets forbrukere fortsatt velger sin lokale leverandør av strøm. Bare 28 prosent har byttet til andre selskap.

- Det ser ut til at det er flere som bytter i sentrale strøk enn ellers i landet, sier Haugen.

Fordel for noen

For noen er dette gunstig. Innbyggerne i Modalen, Forsand, Tokke, Vinje, Suldal, Tydal, Tinn, Hemsedal, Hjartdal og Årdal kan for tiden kjøpe strøm til omtrent 75 prosent av prisen som gjelder ellers i landet. Grunnen er at deres lokale kraftverk ikke benytter seg av sin lokale monopolsituasjon- i hvert fall ikke de neste par ukene.

- ulempe for andre

Det er viktig ikke å tro at alle lokale leverandører tilbyr billig strøm. Vi finner også skyhøye strømpriser blant leverandørene som bare leverer strøm til et fåtall kommuner. Her er de verste:

De som i dag kjøper strøm fra Ishavskraft eller de andre på denne listen vil faktisk komme vel 20 prosent billigere fra det ved å velge en av de billigste landsdekkende leverandørene av strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer