Prissjekk på dopapir

Her får du mest dopapir for pengene

Det er til dels store prisforskjeller på dopapir i butikkene vi har vært innom, men det er noen overordnede tendenser som kan lønne seg å tenke på når du handler, uansett hvor du kjøper dopapir.

GODT TILBUD? Flere av butikkene vi har vært innom, for eksempel Europris på bildet, har tilbud hvis du kjøper mye dopapir. Les saken under for å få vite hvilke tilbud som lønner seg mest. Foto: Eilin Lindvoll
GODT TILBUD? Flere av butikkene vi har vært innom, for eksempel Europris på bildet, har tilbud hvis du kjøper mye dopapir. Les saken under for å få vite hvilke tilbud som lønner seg mest. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

Er det noe alle ha i hus, er det dopapir. Og når krisen rammer er det dopapir vi hamstrer mest av (og hermetikk, da).

I tillegg er mange av oss opptatt av å gjøre gode kjøp når vi handler, slik at vi får mest mulig ut av pengene vi legger igjen.

Det kan imidlertid være litt kjedelig - og nedrig - å tråle alle butikkene i nabolaget, notere ned pakke- og meterpris på dopapir og sammenligne prisene, for så å gå tilbake til butikken som er billigst og kjøpe en real ladning dopapir.

Derfor har Dinside utsatt seg for skammen for din skyld og sjekket dopapir-prisene hos både dagligvarebutikker og én billig alt-mulig-butikk for å vise deg hvor dopapiret er billigst.

STOR ELLER LITEN PAKKE: Hva lønner seg? Se svaret i prissjekken vår. Foto: Eilin Lindvoll
STOR ELLER LITEN PAKKE: Hva lønner seg? Se svaret i prissjekken vår. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
TILBUD: Er det billigst å kjøpe to seks-pakninger eller én 16-pakning? Foto: Eilin Lindvoll
TILBUD: Er det billigst å kjøpe to seks-pakninger eller én 16-pakning? Foto: Eilin Lindvoll Vis mer

Slik sikrer du deg alltid billig dopapir

Før vi går løs på detaljene i prissjekken, vil vi oppsummere noen av hovedfunnene i sammenligningen, som er gjennomgående hos samtlige butikker som selger dopapir:

  • Det vil så å si alltid lønne seg å kjøpe de største pakkene med dopapir framfor de med få ruller. Hos Europris kan du kjøpe drøyt to kilometer dopapir for 9,87 kroner per 100 meter. Det er få dopapirpakker som kan konkurrere med denne prisen - kun de typiske billigmerkene (First Price, Xtra etc.) med knudrete dopapir er billigere. Ser vi på de andre merkevarene (Lambi, Unik m.fl.) vil det også være billigere å kjøpe pakkene med flest dopapirruller.
  • Både Coop Extra og Europris har egne tilbud på dopapir hvis du kjøper mer enn én pakke. Hos Coop kan du kjøpe to seks-pakker med deres Nice & Soft-dopapir for 52 kroner, som gir en lavere pris per 100 meter enn en 16-pakning med Nice & Soft. Europris har et par såkalte «sekke-tilbud» hvor du kan kjøpe sju eller åtte pakker av samme dopapir til 199 kroner, som sparer deg for noen kroner sammenlignet med hvis du kjøper kun én pakke av det aktuelle dopapiret.
  • Videre er et lite som skiller prisen på dopapirmerkene som selges hos flere av butikkene, som Lambi, Serla og Velvet. Det er heller ikke store prisforskjeller på dopapiret fra butikkenes egne merkevarer, men noe forskjell er det.
HAMSTRER: Flere butikkhyller har gått tomme for blant annet dopapir den siste tiden, selv om myndighetene forteller at det ikke er grunn til å hamstre. Vis mer

Full rulle: Dette koster dopapiret

Sånn, da kan vi se på detaljene i prissjekken vist i tabellen under.

Prisene er hentet inn 29. september hos Kiwi, Rema, Coop Extra og Europris i Stavanger.

Vi har valgt å notere pris per 100 meter dopapir, slik at det er lettere å se hvor dopapiret faktisk er billigst, da det ofte er ulik lengde per rull og totalt sett i pakkene.

Prissjekk på dopapir

Pris per 100 meter Kiwi Rema Coop Extra Europris
Lambi Decor 6 pk.28,2428,24-27,42
Lambi Classic 12 pk.-26,25-25,84
Lambi Family-pack 20 pk.19,41---
Lambi Classic 24 pk.--24,6824,06
Serla Miljøvalg 4 pk.17,5117,5117,51-
Velvet 24 pk.-23,84-21,67
Unik Soft 6 pk. (plastemballasje)20,27---
Unik Soft 6 pk. (papirmballasje)20,23---
Unik Soft 12 pk.18,08---
Unik Soft 40 pk.14,40---
First Price 8 pk.6,47---
Softstyle 6 pk.-23,68--
Softstyle 18 pk.-18,34--
Prima 8 pk.-6,26--
Änglamark 8 pk.--13,45-
Nice & Soft 6 pk.--21,29-
TILBUD 2 X Nice & Soft 6 pk. for 52,---18,20-
Nice & Soft 16 pk.--19,58-
Xtra 8 pk.--6,36-
Maxi 6 pk.---10,38
TILBUD 7 X Maxi 6 pk. for 199,----9,87
Miljøspar 8 pk.---7,08
Elegance 12 pk.---18,93
Supersoft 6 pk.---20,93
TILBUD 8 X Supersoft 6 pk. for 199,----17,41
Veltie 16 pk.---21,68

La oss oppsummere:

  • «Fellesmerkene» Lambi- og Velvet-dopapir er billigst hos Europris. Serla koster det samme hos alle butikkene.
  • Av dagligvarebutikkenes egne merkevarer av knudrete dopapir, skiller det lite, men Remas Prima vinner knepent. Ser vi på butikkenes egne merkevarer av mykt dopapir, er det beste tilbudet Unik Soft 40-pakning hos Kiwi.
  • Det beste «tilbudet», altså som lønner seg mest, er hos Europris, hvor du kan kjøpe sju pakker av Maxi-papiret for en 100-meterpris på 9,87 kroner. Coop Extras «to Nice & Soft seks-pakninger for 52,-» er bra, men ikke best - Kiwis Unik 12- og 40-pakninger har nemlig lavere pris per 100 meter.

Til slutt vil vi bare merke noen oppsiktsvekkende funn i prissjekken, men som ikke gjør noen stor forskjell prismessig:

  • Hos Kiwi kan du velge om du vil kjøpe Unik seks-pakning i plastemballasje og papiremballasje, hvor du sparer 0,04 kroner på sistnevnte.
  • Remas Softstyle-dopapir kommer i både seks- og atten-pakning, men i sistnevnte pakke er lengden per dorull lengre enn den andre (22,8 meter per rull i seks-pakningen mot 23,6 meter per rull i atten-pakningen). Også under dopapir-prissjekken vår for to år siden var det ulik lengde på dorullene til Softstyle etter hvor store pakkene var, men den gang var det motsatt, altså at rullene i de små pakkene hadde lengre papir enn de store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer