Ferie i 2019

Her får du mest for pengene denne våren og sommeren

Du kan få rimelig overnatting, mat og opplevelser i flere europeiske land.

BILLIG OG BRA FERIE: Litauen, her representert med hovedstaden Vilnius, er et rimelig reisemål i vår og sommer. Østeuropeiske land har et generelt lavt prisnivå, ifølge forbrukerøkonom. Foto: Shutterstick/NTB Scanpix.
BILLIG OG BRA FERIE: Litauen, her representert med hovedstaden Vilnius, er et rimelig reisemål i vår og sommer. Østeuropeiske land har et generelt lavt prisnivå, ifølge forbrukerøkonom. Foto: Shutterstick/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Mai måned og begynnelsen av juni har flere helligdager som gir muligheter for langhelger, og før vi vet ordet av det, er det sommerferie også.

Dersom du ikke allerede har planlagt og bestilt ferie, men kunne tenke deg å ta en spontan utenlandstur, kan du være heldig å finne billige restplasser i tiden framover.

Vi har spurt et par eksperter om hvor du bør reise denne våren og sommeren for å få mest valuta for pengene, samt fått noen andre gode reiseråd i tillegg.

Økonomisk i Østen

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, påpeker at Norge har et av de høyeste prisnivåene i Europa. Derfor er det ofte slik at det du bruker penger på i utlandet er billigere enn innenfor norske landegrenser.

- Det er særlig i land i Øst-Europa at prisnivået er lavest, for eksempler i Bulgaria, Romania, Polen, Ungarn, Litauen, Kroatia, Tsjekkia og Slovakia, sier Sandmæl til Dinside.no.

Dyrere lenger unna

Når det gjelder mer tradisjonelle reisemål i Europa, Sørøst-Asia og Sør-Amerika, har valutakursen gjort det noe dyrere å reise sammenlignet med sommeren i fjor, ifølge forbrukerøkonomen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer