Valutakurser

Her får du mest for pengene på storbytur

Skal du ut og reise i høst, kan du gjøre det lurt i å sjekke hvordan den norske krona er mot valutaen i landet du skal til, samt sjekke hva det lønner seg å shoppe med hjem igjen.

HVOR SKAL VI REISE HEN? St. Petersburg i Russland er den europeiske storbyen som gir oss nordmenn aller mest for pengene i høst. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HVOR SKAL VI REISE HEN? St. Petersburg i Russland er den europeiske storbyen som gir oss nordmenn aller mest for pengene i høst. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som Norge er gjenåpnet og høstferien står for dør, er det nok flere av oss som planlegger en utenlandstur.

Enten om det er en forlengelse av sommerferien i sydlige strøk eller den tradisjonelle storby-helga som frister mest, kan det være smart å sette seg inn i valuta- og prisutvikling for de aktuelle reisemålene.

Da sikrer du nemlig at du får mest mulig for pengene dine.

De dyreste og billigste storbyene

Ifølge Forex Banks storbyindeks, er høstens billigste storbyer New Delhi i India, Manila på Filippinene og St. Petersburg i Russland - da hvis vi sammenligner valutaen i disse landene opp mot norske kroner.

Videre viser indeksen at Genève i Sveits, San Francisco og New York City i USA er de dyreste storbyene akkurat nå. Prisnivået i Reykjavik på Island, som tidligere har vært den dyreste destinasjonen, har den siste tiden sunket litt - mye grunnet lavere hotellpriser.

- Storbyindeksen bekrefter at Øst-Europa fortsatt er rimelig, selv om det finnes andre land og byer med enda lavere priser, hvor nordmenn får mye mer for pengene med norsk valuta, men da skal du reise både dyrt og langt, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.