Her får du mest i kjøpeutbytte

Litt ditt ... men noen få får mye mer enn andre.

Undheim Handelslag, med denne butikken i Undheim i Rogaland, gir Coops høyeste kjøpeutbytte med opptil 7 prosent. Foto: Undheim Handelslag
Undheim Handelslag, med denne butikken i Undheim i Rogaland, gir Coops høyeste kjøpeutbytte med opptil 7 prosent. Foto: Undheim Handelslag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen Coop-medlemmer får 1 prosent i kjøpeutbytte, mens andre får 7 prosent ...

Dersom familien din handler dagligvarer hos Coop for cirka 7.000 kroner i måneden, som er omtrent det Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) budsjetterer med at en familie på fire bruker per måned, betyr dette følgende:

1 prosent kjøpeutbytte: 840 kroner7 prosent kjøpeutbytte: 5.880 kroner

Du får altså 5.040 kroner mer i kjøpeutbytte hvert år om du er så heldig å sogne til et samvirkelag med 7 prosent kjøpeutbytte, fremfor et samvirkelag med kun 1 prosent kjøpeutbytte.

Har du husket å ta ut kjøpeutbyttet?

Her får du mest

Undheim Handelslag er det samvirkelaget i Coop-gruppen som utbetaler høyest kjøpeutbytte til sine medlemmer. Her får du fra 3 til 7 prosent, avhengig av hvor mye du handler for hver måned.

Kjøpeutbyttet er progressivt, slik at du får 3 prosent om du handler for inntil 1.499 kroner per måned, og deretter økes prosentsatsen i trinn opp til 7 prosent dersom du handler for over 6.000 kroner per måned.

- Vi har drevet her ganske lenge. Vi er i det 96. driftsåret nå, og har lagt penger til side som gir ganske mye renteinntekter - som er hovedgrunnen til at vi kan utbetale så mye, forteller Tor Sørskog, daglig leder ved Undheim Handelslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer