Her får du mest i kjøpeutbytte

Litt ditt ... men noen få får mye mer enn andre.

Undheim Handelslag, med denne butikken i Undheim i Rogaland, gir Coops høyeste kjøpeutbytte med opptil 7 prosent. Foto: Undheim Handelslag
Undheim Handelslag, med denne butikken i Undheim i Rogaland, gir Coops høyeste kjøpeutbytte med opptil 7 prosent. Foto: Undheim Handelslag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen Coop-medlemmer får 1 prosent i kjøpeutbytte, mens andre får 7 prosent ...

Dersom familien din handler dagligvarer hos Coop for cirka 7.000 kroner i måneden, som er omtrent det Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) budsjetterer med at en familie på fire bruker per måned, betyr dette følgende:

1 prosent kjøpeutbytte: 840 kroner7 prosent kjøpeutbytte: 5.880 kroner

Du får altså 5.040 kroner mer i kjøpeutbytte hvert år om du er så heldig å sogne til et samvirkelag med 7 prosent kjøpeutbytte, fremfor et samvirkelag med kun 1 prosent kjøpeutbytte.

Har du husket å ta ut kjøpeutbyttet?

Her får du mest

Undheim Handelslag er det samvirkelaget i Coop-gruppen som utbetaler høyest kjøpeutbytte til sine medlemmer. Her får du fra 3 til 7 prosent, avhengig av hvor mye du handler for hver måned.

Kjøpeutbyttet er progressivt, slik at du får 3 prosent om du handler for inntil 1.499 kroner per måned, og deretter økes prosentsatsen i trinn opp til 7 prosent dersom du handler for over 6.000 kroner per måned.

- Vi har drevet her ganske lenge. Vi er i det 96. driftsåret nå, og har lagt penger til side som gir ganske mye renteinntekter - som er hovedgrunnen til at vi kan utbetale så mye, forteller Tor Sørskog, daglig leder ved Undheim Handelslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.