Michelin-restauranter:

Her får du Michelin-mat for en hundrelapp

Du trenger ikke å blakke deg på Michelin-verdig mat.

GODE RESTAURANTER: Du har sikkert hørt om restauranter med Michelin-stjerner, men hva med Michelin-tallerkenen? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
GODE RESTAURANTER: Du har sikkert hørt om restauranter med Michelin-stjerner, men hva med Michelin-tallerkenen? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste har nok fått med seg den årlige tildelingen av Michelin-stjerner til de aller beste (og ofte svært dyre) restaurantene, der tre stjerner er det meste man kan få utdelt av den anerkjente, franske restaurantguiden.

I Norge gjelder dette kun én restaurant, Maaemo, som fikk utdelt tre stjerner i 2016 - og har beholdt dem siden.

Det nok mange ikke er klar over, er at Michelin-guiden også anbefaler langt flere og rimeligere restauranter, både i Norge og i utlandet.

I praksis betyr dette at du kan få deg et Michelin-anbefalt måltid for en hundrelapp.

Se etter «Michelin Plate»

Går du inn på Michelin-guidens nettsider, kan du søke på et land eller et sted, så får du opp de forskjellige restaurantene som anbefales av Michelin. Og her er det slett ikke bare restauranter med mat til mange tusen kroner å velge i - ikke minst hvis du befinner deg i et annet land enn Norge:

Michelin anbefaler nemlig også en rekke restauranter med symbolet «Michelin Plate», altså en tallerken, som symboliserer veldig god mat. Disse restaurantene har ifølge Michelin blitt vurdert etter de samme fem kriteriene som de som har Michelin-stjerner. Mange av disse restaurantene ender dessuten opp med å klatre opp fra tallerken til stjerne etterhvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer