Her får du mindre for pengene

Jo da, størrelsen teller.

Kims SALT Potetgull og Nidar Bergene Melk er mindre i pakningene enn konkurrentenes alternativer. Foto: Per Ervland
Kims SALT Potetgull og Nidar Bergene Melk er mindre i pakningene enn konkurrentenes alternativer. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En pose potetgull fra Maarud og Kims ser ut til å være like store. Prisen per pose er nesten den samme, så om du ikke har en spesiell preferanse for et av merkene, spiller det ingen rolle hvilken pose du velger?

Jo - det gjør, for på tross av at posene tilsynelatende er like store, er den ene posen faktisk mindre enn den andre.

Maaruds salte potetgull veier 350 gram, mens den tilsvarende versjonen fra Kims veier 50 gram mindre. Størrelseskorrigerer vi prisene på de to potetgullposene finner vi at potetgullet fra Kims koster over 17 prosent mer enn Maaaruds potetgull. Med andre ord blir det mer kos for pengene med Maarud enn med Kims.

Ny vinner i DinSides matpristest

300 gram dekker forbrukernes behov

- Det er helt opp til hver leverandør hvor stor pakningen skal være. I gamle dager var alle posene 250 gram, men etter hvert gikk Kims over til 300 grams-poser, forklarer innkjøpsdirektør Per Fallang i Chips Group/Orkla, som Kims-merkenavnet er en del av.

Han forklarer at pakkene er ment for å dekke behovet til forbrukerne, og i Kims verden defineres dette som alt mellom 250- 500 gram. Fallang kan ikke forklare hvorfor kiloprisen på 300-gramsposene til Kims er høyere enn kiloprisen til Maaruds 350-gramsposer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer