Her får du mye for pengene

Gunstige valutakurser gjør en rekke reisemål attraktive for nordmenn i sommer.

Pundet er billig for nordmenn, noe som gjør ferien i Storbritannia ekstra gunstig. Og landet er langt mer enn bare shopping. Foto: All Over Press
Pundet er billig for nordmenn, noe som gjør ferien i Storbritannia ekstra gunstig. Og landet er langt mer enn bare shopping. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer og fellesferie er rett rundt hjørnet, men ikke alle har ferieplanene klare riktig ennå. Er du usikker på hvor du skal reise i sommer, kan det lønne seg å ta en kikk på valutakursene før du velger feriemål.

En sterk kronekurs gjør nemlig en rekke land ekstra attraktive for oss nordmenn i sommer. Dette gjelder ikke minst vårt alltid like deilige Danmark.

>> Prøv DinSides valutakalkulator

Deilige danske kroner

Etter mange år som valutastorebror har den danske krona ligget på nivå med den norske de siste årene, og der har den holdt seg.

Dagens kurs er på 101,96 norske kroner for 100, en kurs som gjør populære Danmark til et langt rimeligere ferieland nå enn for bare noen år tilbake.

Dessuten er det sannsynlig at kursen skal holde seg på dette nivået lenge, skal vi tro DNB Markets valutaprognoser. De spår en tilsvarende kurs på danske kroner helt fram til mai neste år.

Foretrekker du å besøke vår nabo i øst, vil også Sverige-ferien kunne være et greit valg for lommeboka. Dagens kurs er på 88,58 norske kroner per 100 svenske.

Les også: Pass på hvilken minibank du bruker til å ta ut valuta

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer