Her får du råbillig helsebehandling

Massasje, hudpleie, hårklipp eller tannbehandling.

Tannbehandling til lavpris er tilgjengelig flere steder i landet, men regn med kø. Foto: Colourbox.com
Tannbehandling til lavpris er tilgjengelig flere steder i landet, men regn med kø. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trett nakke og stive muskler, men lommebok som ikke helt tåler støyten ved et besøk på hudpleiesalong eller spa? Det finnes muligheter også for deg med smal lommebok, eller for deg som ganske enkelt ønsker å betale litt mindre.

Det er mulig å få mange typer helsebehandling til en rimelig penge. Ofte er det halv pris av hva du normalt må betale, og andre kalkulerer prisen så den skal dekke kostnadene ved de brukte produktene.

Du kan få rabattert behandling hos mange typer hudpleie, kroppspleie, massasje, hårpleie, neglpleie og tannpleie. Har du tips til rabatter som er mulig å benytte seg av i helse- og velværesegmentet, så tips gjerne andre i debattforumet under artikkelen.

Det finnes faktisk så mange tilbud at det ikke er formålstjenlig å gi en komplett liste over alle tenkelige muligheter her. Vi gir imidlertid en smakebit på hva du faktisk kan oppleve, til halve prisen eller mindre. Du bor kanskje ikke ï nærheten av noen av stedene nevnt i denne artikkelen? De fleste videregående skoler med eksempelvis hudpleie- eller frisørlinje, tar imot kunder som treningsobjekter for sine elever. Så bor du i nærheten av en videregående skole, kan det være verdt å sjekke om det er mulig å stille som frivillig der. I tillegg tar andre utdanningsinstitusjoner som tannlegeutdanningen, hudpleieutdanning og massasjeskoler også imot kunder for elevbehandlinger.

Her kan du nyte helsebehandlinger til rabattert pris:

Aromaterapi og akupunktur

Bio Medikus Akademiet utdanner terapeuter innen alternativ medisin, det være seg spa, medisin, hudpleie eller massasje. Her kan du altså få behandlinger av elever under veiledning, innen de fleste behandlingsmetodene som det undervises i.

I dette høstsemesteret kan du legge deg på studentbenken for aromaterapi, kraniosakralterapi eller øreakupunktur. Elevklinikken er åpen på spesielle tider - sjekk nettsidene for mer informasjon om når det er muligheter for de forskjellige behandlingene.

Prisene varierer i forhold til hva slags behandling det er. Aromaterapibehandlingen tar to timer og koster 250 kroner, mens øreakupunkturen koster 100 kroner og kraniosakralterapien er gratis!

Sted: Bio Medicus Akademiet, Krumgt. 7 (v/Bislett Stadion), Oslo
Slik bestiller du time: Ring 22 93 13 40
På nett: Bio Medicus Akademiet

Massasje

Ved Institutt for helhetsmedisin kan du få behandling av studenter innen behandlingsformene klassisk massasje, muskelterapi og soneterapi. Instituttet har avdelinger både i Oslo og Bergen, og det er altså muligheter for elevbehandlinger i begge byene.

Behandlingene går spesielle dager og til spesielle tider - sjekk instituttets nettsider for mer detaljert informasjon. Det koster 200 kroner per behandling, som varer cirka en time. All behandling skjer av student under sakkyndig veiledning.

Sted: Institutt for helhetsmedisin, Nedre slottsgt. 13, Oslo eller IFH, Sverresgate 33 (inngang Akinon Senter), Bergen.
Slik bestiller du time: På telefon 22 42 11 77 for time i Oslo, eller 55 90 26 18 for time i Bergen.
På nett: Institutt for helhetsmedisin

Alternativ- og naturmedisin

Axelssons Body Work School har kontorer i Oslo, og tilbyr alternativ- og naturmedisinske kurser og utdannelser. Her kurses elever i flere typer massasje; bindevevsmassasje, klassisk massasje, idrettsmassasje, spedbarnmassasje, energimassasje, hundemassasje mm. Og her trenger studentene pasienter å øve seg på. Axelssons tilbyr elevbehandlinger periodevis, i forbindelse med at elevene trenger kunder til sine praksisperioder. Du kan få elevbehandling i de fleste behandlingsmetoder som undervisis på skolen. Elevene behandler deg under veiledning av en sakkyndig.

Hver behandling tar 50 til 75 minutter, og koster 200 kroner.

I høst/vinter kan du melde deg som frivillig til elevbehandlinger innen klassisk massasje, revolving, bindevevsmassasje, soneterapi, spedbarnsmassasje og rosenmetoden. Sjekk nettsidene for de aktuelle tidspunktene.

Sted: Axelsons Body Work School, Møllergt. 4, Oslo
Slik bestiller du time: Enten via telefon 23 10 36 20 eller via nett.
På nett: Axelssons

Hårpleie

Det finnes mange frisørskoler, frisørutdanninger og frisørlinjer på skoler, og veldig mange av dem tilbyr hårbehandling til en billig penge. Ved Norsk Frisørskole i Trondheim kan du for eksempel klippe deg for under 100-lappen, dette inkluderer da vask og føn. Om ikke dette er billig, så vet ikke vi ...

Norsk Frisørskole har avdelinger i Bodø, Trondheim, Bergen og Oslo, og du kan bestille time for elevbehandling i alle disse byene. Prisene varierer noe fra by til by, men det er ikke snakk om de store prisforskjellene.

Slik bestiller du time: Ring 05006 for timebestilling hos Norsk Frisørskole
På nett: Norsk Frisørskole, Vestfold Frisørskole

Hudpleie

Det finnes flere hudpleieskoler som tar imot kunder til sine elevklinikker. Hudpleieakademiet i Oslo utdanner både hudpleiere og spa-terapeuter, og gir elevbehandlinger til en rimelig pris. Også Beauty Hudpleiefagskole har elevbehandlinger, på spesielle dager og til spesielle tider. Se nettsidene for mer detaljert informasjon.

Sted: Hudpleieakademiet, Fredensborgveien 24 -p, Oslo eller Beauty hudpleiefagskole, Øvre Slottsgate 8, Oslo.
Slik bestiller du time: Ring 22 99 29 80 for elevbehandling på Hudpleieakademiet eller 22 33 15 01 for elevbehandling hos Beauty Hudpleiefagskolen
På nett: Hudpleieakademiet eller Beauty Hudpleiefagskolen

Tannlege

Det er tre utdanningsinstitusjoner for tannleger i Norge: Ved universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø. Studentene trenger praksis, så her er det muligheter for rabattert behandling. Du vil først undersøkes i forhold til hvorvidt du er egnet som studieobjekt i undervisningsøyemed, og vil dersom du blir akseptert som pasient, få behandling ved universitetsklinikken. Behandlingen skjer av en student, under oppsyn av instruktører. Behandlingen vil kunne ta lenger tid enn hos en ordinær tannlege, men prisen blir selvsagt heller ikke den samme som hos en ordinær tannlege. Universitetet i Bergen opplyser om at honorarene til studentklinikken er beregnet å skulle dekke materialutgifter, oppdekning og så videre, og ligger derfor under takstene i den offentlige tannhelsetjenesten og privat praksis.

Vær imidlertid forberedt på at det kan være lang ventetid for å komme inn som pasient hos studentklinikkene, og at det i perioder kan være inntaksstopp av pasienter. Dette fordi det er såpass populært blant befolkningen.

Universitetstannklinikken i Tromsø
Sted: Tann-bygget, 2. etasje, Hansine Hansensvei 86, Tromsø
Slik bestiller du time: Telefon timebestilling 77 78 90 30
På nett: Universitetet i Tromsø

Pasientbehandling, Oslo
Sted: Institutt for klinisk odontologi, Geitmyrsveien 71, Oslo.
Slik bestiller du time: Ring tlf 22 85 20 00 mellom kl. 08.00 – 11.00 og kl. 13.00 – 15.00.
På nett: Universitetet i Oslo

Odontologisk klinikk, Bergen
Sted: 3. etasje i Det odontologiske fakultetet, Årstadveien 17, Bergen
Slik bestiller du time: Kontakt pasienttannklinikken på telefon 5586600 eller 55586622
På nett: Universitetet i Bergen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer