Her får du tak i kontanter

La oss hjelpe hverandre med å finne pengene. Her samler vi tips om hvor du kan ta ut!

Nylig var det fortsatt mulig å få ut penger i en minibank i hovedstadens travleste kjøpesenter.  Foto: Kristina Picard
Nylig var det fortsatt mulig å få ut penger i en minibank i hovedstadens travleste kjøpesenter. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det helt tomt i mange av landets minibanker. Som følge av vekterstreiken begynner norske minibanker å bli skrapet for kontanter. Det samme gjelder for enkelte bankfilialer rundt omkring i landet.

Og i mange butikker nektes du nå å ta ut kontanter og oppfordres til å betale med kort. For mange er det ikke noe stort problem, men noen av oss trenger faktisk kontanter i helgen.

Og selv om streiken skulle bli avblåst i helga, kan det ta en uke før det er penger i minibankene, skriver VG.no.

Nå vil vi hjelpe deg med å finne kontantene!

Mange minibanker er nå tomme for kontanter. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Mange minibanker er nå tomme for kontanter. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Her kan du ta ut

Men det er fortsatt mulig å ta ut kontanter i store deler av landet. Vekterstreiken rammer bare noen fylker, nemlig Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud, Østfold, Vestfold, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder som er rammet av vekterstreiken.

Likevel - DinSide-redaksjonen har akkurat tatt ut penger i minibanken på Narvesen i 1. etasje på Oslo City. Her var det fortsatt penger og ingen kø.

Vet du om andre minibanker i de rammede fylkene som fortsatt har kontanter? Vi oppfordrer deg til å tipse andre nederst i debatten!

Se også: Kortet ditt kan være ubrukelig

Vinmonopolet vil helst ikke ha kontanter fordi de mangler vekslepenger. Foto: Kristina Picard
Vinmonopolet vil helst ikke ha kontanter fordi de mangler vekslepenger. Foto: Kristina Picard Vis mer


Kontanter blir ikke borte

Ved forrige rentemøte i Norges Bank tok sentralbanksjef Svein Gjedrem til orde for at det burde bli dyrere å ta ut kontanter rett og slett fordi det koster bankene mye penger å forsyne minibanker og skranker med kontanter.

Men selv om det å holde minibankene med kontanter er en relativt dyr kostbar tjeneste for bankene, tror ikke sentralbanksjefen at kontanter vil bli borte i fremtiden.

- Kontanter har fortsatt en del fortrinn som gjør at de vil bli brukt i fremtiden, uttalte Gjedrem i mai.

Han pekte på fordelen ved kontanter som en anonym betalingsform som ikke er sporbar. Han ser også nødvendigheten av kontanter som betalingsmiddel for eksempel ved bruktbilsalg der to personer ønsker å gjøre opp på stedet ved overlevering av varen.

Hvor kan du ta ut kontanter før helgen? Tips andre i debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer